Det var en hjertesorg, der kastede udenrigskorrespondent og forfatter Mathilde Kimer ud i en helt ny forelskelse, som senere har ført til anmelderroser for hendes reportager fra Rusland og Ukraine. Hør hende fortælle om den mangeårige ”romance” med indlagte konflikter tirsdag den 10. marts, kl. 19.00, på Manegen – Sæby Kulturhus.

Vi kender hendes søde ansigt så godt, når hun toner frem på DR-nyhederne med sidste nyt fra Rusland og Ukraine, mens hun klart og tydeligt forsøger på at gøre os klogere på konflikten mellem de to lande.

Det var langt fra planlagt, at Matilde Kimer skulle være udenrigskorrespondent – og så lige i Rusland. Men i 2002 besøgte hun landet som resultat af en hjertesorg, og så tog tingene pludselig fart. Matilde begyndte at studere sproget og kulturen og blev fuldstændig forelsket i det gale land, folket og omvæltningerne, som var alt andet end Korsør, hvor hun selv er født.

Matilde Kimer har en enorm indsigt og viden om de to konfliktramte lande. som hun siden 2009 har dækket intenst, og hvor hun gennem de seneste år har fået rosende omtale for sine prisbelønnede autentiske reportager fra konflikten i den krigshærgede region mellem Kiev, Krim og Moskva.

Publikum kan se frem til at blive inviteret helt ind i Kimers univers, når hun stiller skarpt på ukrainske og russiske forhold, alt sammen i en kombination af historiske fakta og personlige oplevelser.

I januar 2017 modtog Matilde Kimer Den Berlingske Fonds Journalistpris for sin dækning af krigen i og omkring Ukraine. Derudover er Matilde Kimer forfatter til den meget omtalte bog ”Krigen Indeni”, som beretter om den ukrainske revolution (Udgivet august 2016).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...