Eleverne og deres familier skulle opmåle julegaverne

FREDERIKSHAVN: Børnene i indskolingen på Frydenstrandskolen i Frederikshavn var sammen med deres familier indbudt til familiematematik, og hele 190 børn og voksne var mødt op.

Skolens matematikvejleder, Lise Nyborg Jacobsen, havde fået idéen til arrangementet.

- Det er vigtigt at inspirere forældre til, hvordan de hjemme kan støtte deres barns udvikling. Det er nok en misforståelse hos mange, at de tror, de hjælper bedst i matematik ved at lave regnestykker med papir og blyant, fordi det er sådan, de selv er blevet undervist. Matematikfaget har udviklet sig meget igennem de sidste årtier, og hos børnene i indskolingen er det langt vigtigere, at man forsøger at bevare deres nysgerrighed, så de får lyst til at undersøge matematikken og tale om tal. Der findes matematik i utrolig mange hverdagssituationer, så det er bare lige med at få idéerne til, hvad man kan lave sammen, siger Lise Nyborg Jacobsen.

Der var arrangeret boder med forskellige opgaver til familierne med for eksempel havregrynskugler (vægt og mål), sammensætning af former til kagehuse og snemænd (geometriske former), måling af julegaver (rumforståelse og kvalificeret gæt) samt udregning af, hvor mange dage der er til jul (forståelse af tid).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...