STØTTE: I forbindelse med Lions Club Bannerslunds 25-års jubilæum doneres 217.000 kroner til lokale foreninger

Lørdag 7. marts 2020 fejrer Lions Club Bannerslund sit 25 års jubilæum og det skal ske med maner.

Dagen markeres i Strandby med en reception for inviterede gæster, og her vil blandt andre borgmester Birgit Hansen, distriktsguvernør Inge Guldhammer, samt klubbens tidligere medlemmer, klubbens samarbejdspartnere, annoncører i klubbens Fiskefestivalavis og selvfølgelig klubbens egne medlemmer og deres ægtefæller være til stede.

Under receptionen vil der i dagens anledning blive uddelt donationer på i alt hele 217.000 kr., som fordeles på et antal portioner af størrelser fra 7.000 – 50.000 kr. Modtagerne vil være lokale foreninger og institutioner:

Strandgården Strandby

Foreningen Børns Voksenvenner

Børneansvarlige på Statsfængslet Kragskovhede

Forskning i øjensygdomme på Aalborg Universitet

Strandby Havn

Munkegården

SEIF Fodbold

SEIF Håndbold

SEIF Floorball

Metodist Spejderne Strandby

FDF Strandby

Sejlbåden Alvilda

Lejrdeltagelse i Norge

De konkrete beløb vil blive oplyst i forbindelse med receptionen 7.marts.

De mange midler til donationerne er skabt ved afholdelse af den årlige Fiskefestival i Strandby samt klubbens årlige marked i Øster Holmen.

I alle tilfælde er det Lions -klubbens medlemmer og ægtefæller, der yder det arbejde, der skal til, og klubben har besluttet, at selvom der årligt uddeles masser af midler, skal det være noget særligt i år. Derfor det store beløb.

Igennem årene har Lions Club Bannerslund for de indsamlede midler givet penge til ungdomsudveksling, unge mennesker fra lokalområdet er sendt på camp og familieophold i USA, Australien, Japan osv., ligesom et stort indsatsområde har været støtte til unge menneskers uddannelse i Rwanda i Afrika.

Hertil kommer masser af lokale og nationale indsatser, som klubben har medvirket i og taget initiativ til. Derigennem har klubben gjort en forskel og det skal fejres.

Spændede hovedtalere

Lions Club Bannerslund er taknemmelige over den goodwill klubben altid møder i forbindelse med Fiskefestivalen, men også i almindelighed ved klubbesøg rundt om på virksomheder og institutioner, hvor dørene altid er åbne. Annoncører i festivalavisen har også trofast holdt ved i mange år.

Velvilje har klubben også altid mødt, når der hvert år er brug for en spændende hovedtaler til at sparke festivalen i gang. Navne som Kirsten Hüttemeier, Harald Nielsen, Ulrik Wilbek, Per Pallesen, Troels Kløvedal og Mikkel Beha samt byens forskellige borgmestre og andre lokale koryfæer, har venligt stillet sig til rådighed, når de er blevet spurgt. Det har været med til at løfte begivenheden og skabe ekstra publikum.

Fiskefestivalen har været klubbens omdrejningspunkt, det er der de fleste penge er tjent, men det er også der kontakten til lokalsamfundet har været. Man har fået skabt en bæredygtig aktivitet, som år efter år samler byen og oplandet samt de mange turister til en begivenhed, der er blevet en stærk tradition, der ses hen til.

Her møder omverden klubben, og også internt betyder festivalen meget, her udvikles og styrkes sammenholdet.

Jubilæumsbog

Klubben har fået udarbejdet en jubilæumsbog, der vil blive præsenteret og afsløret i forbindelse med receptionen. Den gennemgår klubbens historie. Bogen fortæller i ord og billeder om klubbens oprindelse, dens virke og hovedtræk af de begivenheder, der har formet klubben og gjort den til det den er i dag.

Det er Mogens Damm, der har ansvaret for bogen, godt hjulpet af Steen A. Larsen og Jørn Andersen, alle tre medlemmer, der har været med i alle årene.

Jubilæumsdagen afsluttes med en aftenfest for klubbens medlemmer, deres ægtefæller og særligt inviterede.

Klubben glæder sig til også fremover at være en levende del af livet i Frederikshavn Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...