Medajlefest for skøjteløbere fra Skøjte og Sportsforening Nord ved international konkurrence

FREDERIKSHAVN: Der er som regel mange jern i ilden hos Skøjte og Sportsforening Nord. Forrige weekend var der 13 piger af sted til FunSkate finale i Odense.

Og nu har der været afholdt konkurrence i Malmø, hvor SoS-Nord havde seks løbere med.

Torsdag eftermiddag var Wendell Hansson-Östergaard på isen med sit konkurrenceprogram.

- Desværre er der ikke så mange konkurrencer for drenge i hans alder i Danmark, så selvom han er en rigtig god skøjteløber, bliver han meget nemt nervøs. Trods nervøsitet skøjtede han sig til en flot tredje plads, lyder det.

Storesøster Babeth Hansson-Östergaard konkurrerede både fredag og lørdag. Efter fredagens korte program var hun på en tredje plads efter Findland og Schweiz.

Alt efter hvilken placering man får efter sit korte program er afgørende for startrækkefølgen ved det lange program, så Babeth, skulle på som den tredje sidste i sin gruppe.

I sit lange lange program udførte hun et meget svært spring som hun har kæmpet med i flere år, med så stor perfektion, at hun væltede alle omkuld og sikrede sig dermed en flot og velfortjent første plads og endnu en guldmedalje til sin samling.

Det helt store højdepunkt var de fire deltagere fra SoS-Nords voksenhold. Ida Marie Nielsen havde som den eneste af de fire løbere tilmeldt sig to kategorier, så hun skulle på isen både lørdag og søndag.

Om lørdagen var det de artistiske programmer, som skulle vises frem. Ida Marie har før deltaget ved diverse konkurrencer, mens de øvrige skulle konkurrere for første gang.

Om det var Helene Skagbæk, Kasper Rasmussen, Lene Christensen eller holdets to trænere, som var mest nervøs lader vi står hen i det uvisse.

Lene skulle som den første fra SoS-Nord på isen. Hun levede sig 100 % ind i sit 80’er inspirerede program med titelmelodien fra ”Flash-dance”. Iført neonfarvet træningstøj og svedbånd fik hun hele isstadion til at klappe med, med sine store armbevægelser og sprudlende energi. Hun skøjtede sig til en flot fjerde plads.

Om det er med skøjtning som det er med cykling, ”har du én gang lært at cykle, så glemmer du det ikke”.

Helene Skagbæk skøjtede som barn for SoS-Nords træner og nu vendt tilbage som voksen, så hun har brugt sine træninger på at genopfriske sin barndomslæring. Hun skøjtede rigtig flot, hvilket resulterede i en flot femte plads.

Ida Marie som ud over skøjtning også har en stor passion for musik og moderne dans. Selvom der blev lavet sidste-minuts-ændringer, udførte hun sit program med stor overbevisning og sikrede sig dermed en plads på sejrsskamlens øverste trin.

Kasper skulle som den sidste løber fra SoS-Nord på isen om lørdagen. Selvom hans pirouette drillede ham en smule, løb han så flot og overbevisende, at også han fik en guldmedalje om halsen.

Ovenpå de store præstationer var det nogle lettede løbere, som kunne læne tilbage på tilskuerpladserne og nyder Ida Maries frie program. I år var reglerne ændret, så ud over 10 sekunders kortere program, skulle hun have tilføjet et ekstra spring.

Ida Marie er en ung dame med meget gang-i-den hele tiden, så det, at der blevet lavet ændringer var ikke noget der påvirkede hendes program. Hun sikrede sig en flot tredje plads og fik dermed lov til endnu engang at betræde sejrsskamlen.

Træningen hjemme i Iscenter Nord fortsætter indtil den 31. marts, hvor isen bliver taget af.

Den 31. marts er også den dag, hvor Skøjte og Sportsforening Nord afholder deres årlige forårsshow. I år er temaet: ”Sports on Ice” og alle de mange løbere glæder sig til at vise hvor dygtige de er blevet i løbet af sæsonen.

I løbet af foråret og sommeren vil der blive afholdt off-ice som er gymnastik, styrke, smidighed og teknik-træning, som kan overføres til isen, når sæsonen går i gang igen til august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...