Vinderprojektet til legeområdet i Rådhusparken er udpeget blandt fem flotte projektforslag. Legepladsfirmaet Kompan står bag vinderprojektet og får over de næste måneder opgaven med at skabe et maritimt legeunivers midt i Frederikshavn.

Svævebane over hajfyldt farvand, klatre-, rutsje- og balancebane på drivtømmer, Tordenskiolds skib og meget mere. Rådhusparken i Frederikshavn gennemgår snart en stor forvandling og til oktober kan børn og barnlige sjæle besøge et maritimt legeunivers midt i byen.

- Det har været en rigtig spændende opgave at indrette et legeområde, der favner og giver udfordringer til børn i alle aldre, og som samtidig integrerer byens maritime DNA. Vi indretter legepladsen, så den indgår naturligt i samspil med planerne for resten af parken, og vigtigst af alt har vi haft fokus på at skabe inspirerende og funktionelle ude- og legerum, der giver mulighed for, at alle børn kan vokse, udvikle sig og blive udfordret på det niveau, de hver især er på, siger arkitekt Alexander Sundberg fra legepladsfirmaet Kompan.

Legeområdet deles i to områder, hvor den nordligste del er målrettet de 0-3 årige. Som man bevæger sig sydpå i legeområdet, bliver legeudfordringerne større og er tilpasset børn fra fire år og opefter.

Det maritime tema udspiller sig i hele legeområdet og trækker tråde til Frederikshavns historie. Her får børn i alle aldre rig mulighed for at slippe fantasien løs blandt hvaler, fisk og hajer, der svømmer rundt under legebro, balancegang og legeskibe.

- Vi har brugt byens maritime identitet som bagtæppe for hele legeområdet. Det bidrager til en god historiefortælling om byen, og giver samtidig et godt afsæt for bevægelse, rolleleg og læring. Bevæger man sig eksempelvis hen til Stena Line færgen og videre under legebroen, kommer man på en tidsrejse tilbage til Tordenskiolds skib med kompas og koordinater, der blandt andet giver mulighed at lære om navigation og geografi, siger Alexander Sundberg, Kompan.

Rundt om i legeområdet og nær legepladsen opstilles borde og bænke til ophold, pauser og med mulighed for at nyde en medbragt madpakke. I indretningen af parken er der fokus på at skabe plads til alle – lokale såvel som turister og i alle aldersgrupper.

Fornyelsen af Rådhusparken har til formål at skabe et rekreativt byrum, der kan bruges af alle. Arbejdet løber i tre faser, hvor den første blev afsluttet sidste år med etableringen af den nye parkeringsplads.

Legeområdet indgår som en del af fase to, samtidig med etablering af en tværgående sti. Centralt i parken skal der skabes en opholdszone – Remisen, der både bliver mødested og bidrager til at binde parken sammen.

- Den nye legeplads spiller på bedste vis sammen med de tanker og idéer vi har for Rådhusparken, og bidrager, sammen med den øvrige byfornyelse, til et løft for hele midtbyen.

- Nu får vi både en mere attraktiv park i midtbyen og bedre sammenhængskraft i Frederikshavn – og så bliver der en rigtig god anledning til at tage børnene med ned i parken, siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg, Frederikshavn Kommune.

Fase tre omfatter den sydligste del af parken, hvor der skal indrettes ungezone.

I mandags besluttede Teknisk Udvalg, at der i den forbindelse skal arbejdes videre med et forprojekt til en skaterbane.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...