På søndag starter næste hold Maritime Studenter op her på MARTEC. Det bliver en stor dag, når det største hold nogensinde møder op på MARTEC/Frederikshavn Gymnasium. Maritim Student har rekordoptag på 33 elever med en 50/50 kønsfordeling

Maritim Student uddannelsen kombinerer den grundlæggende maritime uddannelse med en gymnasial uddannelse (HF/STX) og samtidigt er der indlejret et togt med Skoleskibet DANMARK. Udover maritim og gymnasial undervisning er der også andre aktiviteter i skoletiden, herunder sejlads, kajak, stand up paddle board, CrossFit eller mulighed for et studiejob hver mandag og onsdag morgen.

Initiativet er unikt, og er et resultat af at Frederikshavn Gymnasium og MARTEC anerkender at ungdomsuddannelser skal kunne rumme mere end blot uddannelse i traditionel forstand. Både dannelse og fritidsinteresser bliver kombineret på uddannelsen, og i forlængelse heraf satser uddannelsen på studiemiljøet. Pr. 1 august 2019 blev en fultidsskolehjems coach ansat til at sikre studiemiljøet og de unge studerenes trivsel.

Uddannelses- og forskningsministeriets vision om flere kvinder i det maritime erhvervsliv starter på Maritim Student uddannelsen i Frederikshavn

Udover det største optag på uddannelsen, så har et rekordantal af piger valgt uddannelsen, hvilket er helt essentielt for at få flere kvinder ind i den maritime branche. I en pressemeddelelse fra uddannelses- og forskningsministeriet udtaler Ane Halsboe Jørgensen, at de ønsker at få flere kvinder ind i branchen, og det starter allerede på ungdomsuddannelserne. Med Maritim Student uddannelsen får mange flere piger øjnene op for det maritime erhvervsliv, og får muligheden for at prøve kræfter med det allerede fra dag 1.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...