Ude i nærheden af Den Tilsandede Kirke, kan man finde Skagens helt nye attraktion: Mariehønetræet.

Det er Maiken Vejby der bor i Skagen og altid har været kreativ, der har udsmykket træet med omkring 2000 sten malet som mariehøns.

- Jeg er gået forbi det gamle visne træ mange gange og tænkt, at det er så fint, så der skal ske et eller andet med det, fortæller Maiken, der nu har brugt rigitg lang tid på at pynte det gamle visne træ. - Det har taget 14 dage fra start til slut og jeg har arbejdet 5 timer om dagen for, at skabe de 2000 malede mariehøne-sten, som jeg har pyntet træet med, fortæller Maiken Vejby, som dog har fået hjælp til at samle de mange sten fra stranden. Udover det har det taget Maiken mere end 6 timer, at sætte dem fast på træet.

- Én af de små mariehøns er væk, fortæller Maiken - Den var lidt anderledes, der var nemlig malet hjerter på, i stedet for prikker. Når jeg siger ”var” er det fordi jeg havde udlovet en præmie til den første der fandt den særlige sten. Så nogen har fundet den, men jeg har ikke hørt fra dem endnu.

Maikens Vejbys næste større projekt er et træ pyntet med bier. - Men jeg har endnu ikke har fundet et sted at lave det, men jeg har et par ideer, fortæller Maiken.

Der er stor opmærksomhed om Maikens Mariehønetræ, som det har været lidt svært for selv lokale at finde. I kiosken fortæller de uopfordret de mange besøgende om træet og hvor de kan finde.

Men her er også et hint: Man finder Mariehønetræet ved, at gå fra parkeringspladsen ved kiosken, igennem den røde bom ved Kystvejen og et par hundrede meter fremme, hvor træet står i kanten. Man kan også finde træet med GPS på koordinaterne: 57.710970,10.546164.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...