Per Malmberg - direktør i Arena Nord havde stort rykind på sin 60 års dag

FREDERIKSHAVN: I dag er 60 år jo ingen alder.

Og spørger man Per Malmberg - direktør for Arena Nord - så er det rigtigt.

Ikke at han nogen lang erfaring. Han blev nemlig først 60 år 15. maj, så ved receptionen i Arena Nord torsdag, var erfaringen såmænd bare 30 timer. Men vi tror ham.

I fødselsdagens anledning var der stort rykind på Harald Nielsens Plads, hvor Harald Nielsen selv stod klar til at sparke bolden i mål og hvor Per Malmberg tog i mod i dagens anledning.

Det stod måske ikke direkte i dåbsattesten at Per Malmberg skulle blive manden, der hævede barren for, hvad der kan opleves i Frederikshavn både sportsligt og på underholdningssiden.

Havde man for år tilbage sagt håndbold, ja, så ville de fleste have nikket forstående.

For efter et langt liv med sporten stod Per Malmberg for de fleste frederikshavnere som Mr. Håndbold.

Men det er mere end ti år siden. Altså tiden før Per Malmberg for alvor satte sig i Arena Nords direktørstol og gjorde den til sin egen.

At han så havde et godt afsæt er så en helt anden historie.

For i de syv år frem til han tog mod tilbuddet om at blive direktør for herlighederne, var han faktisk formand for bestyrelsen og dermed direkte involveret i udvælgelsen af det projekt, der i dag former livet omkring Frederikshavns arena - både sportsligt og underholdningsmæssigt.

- Jeg husker tydeligt de mange byggemøder dengang. Godt at vi havde så mange forskellige kompetencer samlet og godt at vi fik så mange fantastiske projekter præsenteret, husker Per Malmberg.

For ham står projektet, som siden blev realiseret, mejslet ind i hukommelsen særligt af en bestemt grund.

- Det var en rund bygning. Det var der ingen af os, der havde set komme. Så selv om de andre forslag bestemt var gode, var vi solgt. Og det har vi ikke fortrudt et eneste sekund, siger Per Malmberg, der godt husker hvor stort det hele virkede, da der blev gravet ud.

- Men vi rystede ikke på hånden af den grund - og godt for det. Arena Nord har nemlig fået præcis den størrelse, der er god for kommunen. Nogle få gange er den for lille, men for det meste passer den lige som den skal. Og det er optimalt for os og fremsynet af kommunen, siger Per Malmberg.

At det var håndbolden, der satte kursen mod direktørstolen i Arena Nord er der ingen tvivl om.

90’ernes kvindehåndbold med Fox gav ham blod på tanden til mere - til at skabe først rammerne og understøtte indholdsudviklingen.

- Her er det vigtig at arbejde med konceptudvikling - vigtigt at udvikle, det der fungerer og afvikle, det, der ikke kan stå. Det baner vejen for en solid økonomi og et livfuldt hus, siger Per Malmberg.

Og det er det - kultur og sport smyger sig rundt om hinanden understøttet af fabelagtige ildsjæle og storladne sponsorer.

Det giver liv og det giver frihed til at skabe endnu mere, siger Per Malmberg.

Der har været mange store begivenheder gennem årene. Måske var VM i Håndbold den største.

- Her beviste vi i hvert fald, at Frederikshavn kan noget sammen, som andre har svært ved. Og det rygtes og giver pote for den videre udvikling.

Hårdt presset får vi på falderebet fødselarens ønske for fremtiden i Arenaen.

- Vi tabte European Company Sport Games 2023 til Bordeaux. Vi går målrettet efter dette imponerende stævne i 2025.

- Det vil jeg ønske kunne lykkes, siger Per Malmberg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...