Frederikshavn Kommune ønsker at øge biodiversiteten i byområderne, samt give borgere og besøgende i kommunen flere naturoplevelser i det offentlige rum. I foråret 2019 rykkede den vilde natur for alvor ind i bybilledet, da Park & Vej såede blomster- og græsblandinger i nogle af parkerne, lod græsset gro og udgåede træer stå. Alt sammen i forbindelse med deres nye driftsform og projekt NaturligVIS.

- I Frederikshavn Kommune gør vi en ekstra indsats for at styrke variationen i naturen. Derfor vil du opleve at flere parker, grønne områder og rabatter skifter udseende og får nyt indhold’ fortæller Anne Mette Finnerup.

I forbindelsen med NaturligVIS indbød Frederikshavn Kommune også andre interesserede partnere velkommen, og der gik ikke lang tid, før de modtog en henvendelse fra MAN Energy Solutions. Netop nu vil du opleve, at de er i fuld gang med at etablere et biodiversitetsprojekt på den tomme grund, der findes nord for MAN Energy Solutions. Arbejdet udføres af Holmen Anlæg.

- Vi ønsker først og fremmest at ændre vegetationen i området, så sarte arter af urter og blomster kan trives endnu bedre. Det betyder, at vi slår det høje græs og laver stier, så området kan benyttes af borgere og andre interesserede i Frederikshavn’ afslutter Brian Pedersen fra MAN Energy Solutions.

Derudover opsætter MAN Energy Solutions også bistader, som skal være med til at understøtte deres og Frederikshavne Kommunes arbejde med biodiversitet. Bistaderne bliver indhegnet, så områdets børn ikke kan komme for tæt på bierne. Der kommer også beplantning omkring hegnet for at give hele området et frodigt og grønt udtryk.

MAN Energy Solutions forventer også, at deres medarbejdere vil bruge området i pauser og til mødeaktiviteter, såsom ”walk and talk”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...