Børn vil gerne på madskole i Ålbæk men arrangørerne mangler frivillige hænder

ÅLBÆK: 25.000 børn har været på Madskole i deres sommerferie siden aktiviteten startede i 2004. Organisationen bag den populære aktiviteter netop nu på udkig efter nye frivillige i Ålbæk, så endnu flere børn kan komme med i madskolekøkkenet.

Engagerede frivillige, en håndfuld lækre madretter og en sjat lærerige aktiviteter – det er opskriften på Madskoler, som

siden 2004 er blevet arrangeret af ungdomsorganisationen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000.

Her sendes børn i alderen 8-12 år i madskolekøkkenet i ferien, hvor de får sjove og lærerige oplevelser med mad. Nu

håber organisationen bag, at børn i Ålbæk også kan få glæde af Madskoler. Men én ingrediens mangler – frivillige madskoleinstruktører.

”Vi har længe ønsket at udvide Madskoler i Ålbæk, og nu håber vi, at flere melder sig som frivillig madskoleinstruktør

den kommende sæson, da det er afgørende for, at børnene kan få gavn af vores fantastiske tilbud,” siger Henrik Dalum,

formand for 4H.

På landsplan brugte ca. 500 frivillige voksne sidste år en uge af deres sommerferie på at lære madglade børn om sund mad, kost og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. Kravet for at blive frivillige er, ifølge arrangørerne, først og fremmest, at man har lysten og interessen:

- Der er ingen krav om særlige kompetencer for at blive instruktør, men det er vigtigt, at man har lysten til at gøre en forskel og give børn gode oplevelser med mad og sundhed, siger Line Damsgaard, der er projektleder og ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

- Vores frivillige instruktører har alverdens forskellige baggrunde og bevæggrunde for at deltage. Mange studerende bruger projektet som en god mulighed for at få en god aktivitet på CV’et. Men blandt de frivillige findes bl.a. også bedstemoren, der gerne vil lave noget sjovt sammen med sit barnebarn såvel som den almindelige lønmodtager, der har lyst og overskud til frivilligt arbejdet.

At være frivillig på en Madskole er en sjov oplevelse, der samtidig giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsformidling, didaktik, pædagogik og meget andet.

Stine, der læser ernæring og sundhed og har været Madskoleinstruktør, fortæller:

- Jeg ville gerne have et fagligt udbytte og noget på mit CV. Men jeg fik jeg meget mere – både i forhold til børnene og det pædagogiske.

Det bakker Nicolaj, der til daglig er slagter, Stine op i:

- Jeg var med til at gøre en forskel og kunne bidrage til at give børnene noget med i deres rygsæk. Og så fik jeg noget i min egen også.

Madskoler har til formål at give børn og unge viden om mad, måltider og motion på en sjov, lærerig og aktiverende måde. En Madskole varer fem dage og afvikles i forbindelse med børnenes skoleferie.

Læs mere på www.madskoler.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...