FREDERIKSHAVN: Modern American Recycling Services, MARS ansætter danskeren Kim Thygesensen til at lede en cirkulær økonomisk revolution, som skal finde sted på havnen i Frederikshavn.

Frederikshavns Kommune er nyligt blevet udnævnt til én af 20 særlige klimakommuner i RealDania og Concito’s DK2020-projektet. Det er nok ikke uden grund, da én af de største amerikanske genvindings-virksomheder – Modern American Recycling Services (M.A.R.S.) – snart åbner den største landfaste genanvendelsesinstallation i Europa på Frederikshavn Havn. M.A.R.S. har til ansvar at skulle genvinde Jack Up-rigge, skibe og platforme fra Tyra Feltet og vil ansætte 200 personer til det store og langvarige projekt – et projekt i den cirkulære økonomis ånd som vil sætte nye standarder for genvinding i Danmark og Europa.

Danske Kim Thygesen er blevet nøje udvalgt til at lede M.A.R.S.’ aktiviteter i hele Europa. Kim Thygesen er hentet ind fra Blue Water Shipping, hvor han har skaffet sig masser af dansk

og international erfaring med topledelse fra blandt andet Blue Water Lindø, som var en stor af transformationen af Lindøværftet til den industripark, den er i dag – som en del af Lindø – Port of Odense.

Hvad mere vigtigt er, så har Kim Thygesen stor ledelsesmæssig erfaring med udenlandske virksomheder, som leverer til området for vedvarende energi. Denne erfaring vil komme M.A.R.S. til stor hjælp under det enorme genvindingsprojekt af Tyra Feltet, som skal udføres på det nye, topmoderne 280.000 m2 genvindingsværft på Frederikshavn Havn. Et projekt som vil komme til at sætte nye standarder for bæredygtige processer på området – i såvel Danmark som i resten af Europa, siger CEO Dwight ”Butch” Canton, sr, der udtaler:

- Vi har fulgt Kim i 3-4 år, og vi er utroligt glade for, at vi har været i stand til at tiltrække en så markant profil til at lede vores aktiviteter i Europa. Med Kim i spidsen vil nu til at sætte holdet, og vi er sikre på, at vi vil kunne lokke de bedste folk fra Nordjylland og Danmark til vores virksomhed. Med dette spritnye, skræddersyede genvindingsværft og det bedste team på plads er jeg kort sagt sikker på, at vil være i stand til at sætte nye standarder for miljøvenlig og kosteffektiv genvinding.

General Manager, Kim Thygesen tilføjer:

- Det er et privilegie at være blevet udvalgt til at være en vigtig del af det innovative nye projekt. Arbejdet som indtil videre har været lagt for dagen i opstartsfasen har været fremragende, og støtten fra lokalområdet har været enorm. Jeg er begejstret for muligheden, glæder mig til at tage projektet videre. Min første opgave bliver at gøre virksomheden klar til start – i slutningen af 3. kvartal – og ansætte de første 50 personer. Derudover skal jeg blandt andet sikre tilgang af maritimt materiel til genanvendelse samt mobilisere verdens bedste og største udstyr til håndtering af rigge, skibe og platforme”.

Frederikshavn Havn er ved at skabe en cirkulær økonomisk klynge i international klass

Det er på ingen måde tilfældigt, at M.A.R.S. valgte at Frederikshavn Havn som partner og destination for sin genvindingsinstallation. Havnen er nemlig i gang med at skabe en klynge inden for cirkulær økonomi i international klasse. Sammen med M.A.R.S. har havnen således taget et vigtigt skridt mod at konsolidere klyngens position på det europæiske fastland. Adm. direktør fra Frederikshavn havn, Mikkel Sørensen, slutter:

- Vi er utroligt stolte af, at vi har været i stand til at tiltrække M.A.R.S. til Danmark og til Europa. Vi er begejstrede for at blive valgt som virksomhedens fundament og partner, og vi er sikre på, at vores partnerskab vil komme såvel lokalområdet, hele landet som hele den cirkulære økonomiske agenda til gode. Den cirkulære økonomi er en vigtig del, af dem vi er, og vi ser frem til at kunne være med til – sammen med Kim Thygesen og M.A.R.S. – at lede en cirkulær økonomisk revolution, der vil kunne skabe vækst og en grønnere fremtid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...