Havørrederne gik op i Elling Å og nogle af de lystfiskere der var ude fik fisk – mens andre gik hjem uden. Sådan er det men vi har alle chancen. Selvfølgelig har det noget med vandstand, viden og erfaring at gøre, men en havørred i åen er også en flidspræmie.

De fleste er fanget på spinder eller wobler. Der er ikke så mange der konstant fisker med flue i Elling Å. Det gode fiskeri ser ud til at fortsætte – og der er også fanget en del i Voer Å.

Havørred på 3,1 kg / 66 cm fra Elling Å – fanget af Carl Skou som har fået mange flere end denne! Han kandiderer til titlen ”storfanger” og foreningen overvejer om han skal betale dobbelt kontingent.

Lige før deadline her på avisen fik Kim Larsen denne store han på 6kg – 83 cm Kim har fået flere i år og tidligere, men de fleste af mere mindre eller normal størrelse. Så han fortjener denne fisk.

Lystfiskerforeningen i Frederikshavn har været plaget af indbrud her i sommer. I klubhuset i Århusgade har der være ubudne gæster- kælderen er næsten tømt. Det betyder at al håndværktøj, slibe- og boremaskiner, EL-fiskegrej, spulepumpe, støvsuger, plæneklipper og andre havemaskiner og meget andet er væk. Selv køkkenet har været gennemrodet.

Ser du værktøj og andet grej til salg på markeder o.l. som ser mistænkeligt ud vil foreningen sikkert gerne have et praj. Politiet har næsten opgivet sagen og kan kun hjælpe hvis de fremover tilfældigt støder på tyvekosterne.

Den 8. september er der Naturens dag ved Elling Å på shelterpladsen ovenfor Mariendal. Parker nord for Mariendal Mølle / fisketrappen og gå mod vest gennem plantagen til shelter-pladsen.

Arrangementet afholdes af kommunens naturvejleder Bo Storm med sine rangere.

Lystfiskerforeningen i Frederikshavn er til stede. Kom, kig og hør om natur, rangerne og lystfiskeri. Det starter kl 13.

Torsdag den 3. oktober kl 19 starter klubaftenerne i ”Lystfiskerhuset” i Århusgade 26.

Der drikkes kaffe og nogle brænder tobak af og fortæller lystfiskerhistorier – andre binder fluer til næste sæson – eller reparerer måske på en stang i værkstedet i kælderen; eller laver en vadestav. Kom bare selvom du ikke har været der før. Er du ikke medlem afforeningen…..kan du blive det.

I samme klubhus mødes pensionister på tirsdage kl 10-12 fra den 8. oktober, der gives dispensation til dem der er under 60.

Måske er det noget for dig ? Sådan set er det kun for medlemmer af Lystfiskerforeningen i Frederikshavn, men formanden René Carlsen oplyser at man gerne må kigge ind torsdag eller tirsdag hvis man er nysgerrig – det kunne jo være du selv fik lyst til at være medlem – eller søger råd og vejledning.

Jeg, lystfiskerredaktør Henning Jakobsen bringer gerne bringer din fiskehistorie i Lokalavisen.

Tlf.: 29937692 eller h.v.jakobsen@webspeed.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...