Mine landskaber er titlen på en ny udstilling i Galleri Virak. Kunstneren Lone Johannessen, som er en del af kunstnerkollektivet bag galleriet, er klar med en række billeder, som omfavner landskabet.

I denne udstilling har Lone Johannessens ladet sig inspirere nogle af de steder, kunstneren selv har levet, boet eller rejst i. Billederne er et koncentrat af den stemning, hun har oplevet i de landskaber, som har inspireret hende. I udstillingen kommer vi til at se motiver fra bl.a. Uppsala i Sverige, fra Skotland, fra Skalligen - og enkelte billeder, som er indre landskaber og “hemmelige steder”.

- Når det rigtige motiv dukker op i mit hovede, kan der alligevel gå land tid, før de tager form på lærredet”, siger Lone Johannessen, “men indtrykkene og stemningen slipper ikke før, de er bearbejdet på lærredet”. Så bliver der til gengæld arbejdet intenst med at fastholde indtrykkene på lærredet.

Lone Johannessen viser i værkerne en meget personlig fortolkning, når hun oversætter landskabets konturer til flader, linjer og felter. Billedernes bliver åbninger ind til hendes måde at se verden på.

I Mine landskaber ser vi, bl.a en billedserie, som er en fordybelse i de fire årstider, med fokus på stemningerne og farverne- og “jeg har genopdaget den grønne farve”, fortæller Lone Johannessen, som refererer til, at den grønne farve kan være udfordrende for mange kunstnere.

Udstillingen kan ses i Galleri Virak fra uge 9 - 13.

Åbningstid: Onsdag - fredag kl. 10-17 og lørdag kl. 10-14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...