Aksel Sandemose omdrejningspunkt for ny udstilling i Frederikshavn

FREDERIKSHAVN: Elever fra kommunens skoler har arbejdet med Aksel Sandemoses roman ”En flygtning krydser sit spor” - den med Janteloven.

Det har imidlertid ikke handlet så meget om Janteloven, men mere om at give eleverne mulighed for at se på deres by og liv med nye øjne og udtrykke sig visuelt om det liv i samarbejde med en professionel kunstner.

200 elever fra ni af kommunens 1. og 2. klasser har deltaget i huskunstnerprojektet, hvor de først har arbejdet med undervisningsmaterialet på egen hånd, og efterfølgende haft besøg af billedkunstner og kulturformidler Mette Elimar Jensen.

Børnene har sammen med Mette Elimar Jensen lavet malerier af de ting, der gør dem glade, og disse billeder bliver i marts måned en del af en kommende udstilling på Frederikshavn Biblioteks gallerigang.

Grundstemningen i Sandemoses forfatterskab er filosofisk og beskriver eksistentielle problemflader.

De tekster eleverne har arbejdet med omhandler bl.a. at glæde andre, ungdom/alderdom, det gode/det onde, fremtidsdrømme og meget mere.

Det har været en stor force, at huskunstnerprojektet har taget udgangspunkt i noget så hverdagsnært for børnene, som deres eget liv, samtidig med at de har sammenlignet det med Aksel Sandemoses fortælling om et barneliv i gamle dage.

Det har givet nyt blik på børnenes eget liv og på fortællingen, der mest kendes for det negative.

Hvert barn har lavet et maleri om ting, der gør dem glad – basale ting, familie, venner, kæledyr, snevejr osv.

Billederne bliver udstillet på Gallerigangen, og fredag 1. marts er der fernisering på udstillingen, som også omfatter grafiske værker med samme tema af Mette Elimar Jensen og kunstværker af elever fra Gaia Akademi i Randers, ligeledes fra samme historie.

Ferniseringen indledes 10.00

Formanden for kultur- og fritidsudvalget Anders Broholm holder åbningstalen, og der vil være deltagelse af de udstillende kunstnere.

Alle interesserede er velkommen.

Projektet er bl.a. støttet af ”Børns møde med kunsten”.

Udstillingen kan ses i den betjente åbningstid frem til 28. marts.

Udstillingen følges op af foredraget Aksel fra Jante, tirsdag 26. marts, på Frederikshavn Bibliotek med deltagelse af Knud Sørensen og Bent Dupont.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...