Mange ville høre og se den folkekære kunstner

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Teaterforening havde søndag eftermiddag besøg af Lisbet Dahl på Scandic The Reef. En tætpakket sal hørte Lisbet fortælle om sit fantastiske liv, med udgangspunkt i bogen ”Undskyld jeg blander mig”.

Vi hørte om Lisbet lige fra hun, som helt lille var med sin mor på scenen og stod og var næsegrus begejstret og fulgte med i alt hvad der skete. Lisbet og hendes mor Toni Biering var dybt forbundne, og det forblev de, og der er stadig kontakt, selv efter moderens død.

Vi hørte om den unge Lisbet der på bl.a. Aalborg Teater gjorde karriere i store opsætninger – en virketrang til skuespillet bragte hende godt igennem elevtiden og hun blev ansat som skuespiller på Aalborg Teater.

Men det var først, da hun via optræden på Rottefælden i Svendborg, kom i kontakt med Preben Kaas og den vej til Bakken, her fandt hun den hylde som beriger hende allermest, nemlig revyskuespil. Det er her hun kan bruge sin humor og sin stædighed, og der er her hun føler hun bruger sig selv allermest.

Mødet med Dich, Rysse og mange andre store revyskuespillere har givet Lisbet så meget pondus.

På det personlige plan, har Lisbet sandelig også skarpe holdninger, hun udtrykte sin store bekymring for alle de skilsmissebørn, der bliver klemt mellem forældrene og hvor forældrene bruger børnene imod hinanden, det burde være forbudt, udtrykte Lisbet meget klart. Børn skal aldrig hæmmes af forældres ufred.

Men det kan man læse i bogen ”Undskyld jeg blander mig”, hvor Rikke Rottensten har samlet alt hvad vi hørte og lidt til. En bog med masser af indlevelse, fortalt til Jakob Steen Olsen.

Vi bliver alle ældre, ja sagde Lisbet men lad nu være med at tro på, at vi alle skal sidde i sofaen og sygne hen, nej op på hesten igen, livet skal leves lige til det sidste, så godt som muligt ud fra de muligheder vi har.

Det overnaturlige har Lisbet med i sin hverdag, som hun fortalte er hun synsk og kan guide andre på et plan, hun ikke lige ved hvor det kommer fra. Hun ser ting og har det rigtig fint med det, for det er nemlig noget kvindernes kan i vores familie fortalte Lisbet. Som en afrunding på en pragtfuld eftermiddag, hvor vi fik langt mere end vi havde håbet på, fik vi en sød historie om en besked fra mor til Lisbet da hun havde brug for det.

Frederikshavn Teaterforening er stolte over den store opbakning til dagens foredrag og kunne høre hvordan det summede af glade ordvekslinger på vej ud, det er jo herligt, slutter Søren Kjellberg fra teaterforeningen.

Lisbet Dahls søn Gustav og hans kæreste, indtog badelandet på The Reef men Lisbet fortalte, så de fik lige en ekstra oplevelse med hjem.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...