De skæve eksistensers mester. De glade farvers far. Multikunstneren Leif Sylvester fyldte 80 i foråret, og markerer denne sommer sin runde dag med en flot udstilling af nye malerier og skulpturer. Udstillingen kan opleves på kulturhus Kappelborg i Skagen fra lørdag d. 11. juli kl. 11.

”Vi er meget stolte af, at det er lykkedes os at få lov til at udstille Leif Sylvesters værker”, lyder det fra kulturhuset. ”Leif Sylvester er en af Danmarks vel nok mest produktive kunstnere med omkring 3000 signerede malerier, mere end 100 forskellige litografier og ditto skulpturer. Og der ud over har han jo også malet plakater og skrevet bøger, designet puder og kopper, og ikke mindst indspillet omkring 20 albums, så det er en virkelig dygtig, aktiv og mange-facetteret herre, som vi får besøg af denne sommer.”

Kulturhuset har da også store forventninger til såvel antallet af besøgende som til salget af værker. ”Vi har efterhånden udstillet en del større kunstnere, men vi må sige, at forhåndsinteressen for denne udstilling er meget stor. Så vi vil opfordre dem, der virkelig ønsker et eller endnu et værk af multikunstneren, til at besøge udstillingen i udstillingsperiodens start. Leif Sylvesters værker appellerer til alle aldersgrupper og interesser, og er bestemt ikke forbeholdt etablerede kunstsamlere. De meget farverige værker af skæve eksistenser, dyr og hverdagssituationer appellerer til alle, og findes i alle prisklasser.”

Leif Sylvester, der også er kendt som gøgler, sanger, tekstforfatter, skuespiller og meget mere, begyndte egentligt at male på tapet tilbage i 1962. I hans køkken voksede der svampe ud af væggen, og i forsøget på at dække de uønskede beboere voksede i stedet et vægmaleri frem. ”Det var med fri hånd, så stregerne gik lidt op og ned og det hele var lidt skævt, men ganske flot,” har Leif Sylvester tidligere udtalt. Senere faldt han over en kunstbog om maleren Georg Braque. Bogen inspirerede ham til hans første rigtige maleri, der dog i såvel motiv som farvevalg ligger langt fra de sprudlende og farverige værker, han er kendt for i dag.

Udstillingen på Kappelborg åbner i samarbejde med foreningen Kappelborgs Venner, som i form af frivillige kustoder tager imod besøgende til udstillingen, så alle retningslinjer i forhold til covid-19 efterleves. Kulturhuset gør i denne forbindelse opmærksom på, at der stadig er ledige vagter til denne tjans, hvis man skulle have tid og lyst til at hjælpe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...