Virak klar med retrospektiv udstilling

FREDERIKSHAVN: Nu åbner kunstnerkollektivet Virak dørene i galleriet for en ganske særlig udstilling.

Her vises kunst af Viraks 10 medlemmer - både helt nye værker og “gamle” værker, som har stået i gemmerne i kunstnernes værksteder.

Værkerne fortæller en historie om kunstnernes udvikling i teknikker, inspirationer og medier.

- Når man har arbejdet med kunst i mange år, så skabes nye teknikker og man får leget med farverne og medierne.

Man henter inspiration fra nye steder.

Man får nye erfaringer.

- Samarbejdet med andre kunstnere smitter af. Inspirationen får nye udløb og man udvikler sig som kunstner. Det ses selvfølgelig i ens kunst”, siger Lone Johannessen, som er medlem af kunstnerkollektivet.

I Virak lader kunstnerne sig gerne inspirere af hinanden og der eksperimenteres rundt omkring i værkstederne. Det er spændende at se den udvikling, de hver især har været igennem. Nu åbner de så for, at gæster i galleriet kan se kunst fra deres gemmer og opleve en retrospektiv vinkel på den samlede udstilling.

Her kan gæster så tage et smut gennem overraskende materialer og motiver i forhold til, hvor kunstneren er i dag - og se de værker, som kunstnerne har gemt hjemme i værkstederne.

Der er fernisering på udstillingen i Galleri Virak lørdag 10. august kl. 11 og samme dag er der Art Walk Frederikshavn, hvor der er spændende kunst på vægge og podier i gallerierne i Frederikshavns Lille Montmartre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...