REVITALISERING: Fonden Tordenskiold arbejder benhårdt på en opfølger til teaterkoncerten fra september

FREDERIKSHAVN: Nøglerne til Frederikshavns stolthed - Krudttårnet - blev i maj i år overdraget til Fonden Tordenskiold i samarbejde med støtteforeningen Tordenskjoldsdagene 1717.

Det skete med en treårige aftale, som indebærer, at det alene er foreningen og Fonden Tordenskiold, der forestår og koordinerer aktiviteterne i og omkring den gamle bygning, der skriver sig tilbage til de sidste af 1600-tallets år.

Dermed gik en gammel drøm i opfyldelse for foreningen.

For Krudttårnet er Tordenskioldsdagenes strategiske omdrejningspunkt - og for støtteforeningen bag er det vigtigt, at det arbejde bredes ud til en helårs-aktivitet, der med Krudttårnet som autentisk ramme skaber muligheden for oplevelser i det 21. århundrede.

- Det er næppe nogen velbevaret hemmelighed, at vores opgave er at give liv til historien. Den mulighed får vi nu for alvor hele året rundt, hvor vi lægger os i selen for at fylde den autentiske ramme med relevant indhold, siger Jan Michael Madsen, der er direktør i Fonden Tordenskiold.

For at skubbe yderligere til denne form for helårs-oplevelse bearbejdes det norske og svenske turmarked, og naturligvis også det helt lokale, så de nye muligheder i Krudttårnet kan komme i spil i en stor lokal værdikæde.

- Vi har store forventninger til den kommercielle oplevelsesformidling, der vil kunne skabe liv i den historiske bygning, som fortjener at åbne sig mere mod verden uden for, siger Jan Michael Madsen.

- Vores bagkatalog er efter de mange år med udvikling af indhold til Tordenskioldsdage enormt, og det er dette indhold, som nu kommer i spil i de kommercielle koncepter.

Det er allerede sket i løbet af 2018 med det store købstadsjubilæumsspil - Historien om Købstaden og kulminerer netop nu med historiske julefester i det gamle tårn.

- Og programmet for Krudttårnet næste år bugner allerede nu med alt fra bryllupsreceptioner over virksomhedskonferencer og middagsoplevelser til Tordenskioldsdage. Og så arbejder vi i øjeblikket intenst på at skabe grundlaget for en opfølger til teaterkoncert-succesen fra september i år med med blandt andet Jimmy Jørgensen og Caspar Phillipson på scenen, siger Jan Michael Madsen,

Hvor den nye forestilling vil føre os hen er endnu på planlægningsbordet.

- Men vi satser og tror på at det vil lykkes, siger Jan Michael Madsen.

Fra nytår 2019 kan man finde mere om Krudttårnets arrangementer på www.krudttaarnet.dk / www.krudttårnet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...