STRANDBY: Hanne Godtliebsen, Nina Schou, Lillian Hammer, Erna Iversen, Anette Palm, Randi Therland Madsen, Lone Johannesen, Thomas Ellintur Justinussen, Suzi Rosschou, Gitte Budde, Birgitte Jensen og Jens Klitkou.

Hvis du interesserer dig for områdets lokale malere, vil nogle af ovenstående navnene forekomme bekendte andre navne vil nok ikke. De 12 billedkunstnere har fået sammen i et nyt kunstnerhus på toppen af et bådhotel. De bor Sildevej 18 på Strandby Havn og inviterer til Åbent Hus søndag 26. maj fra 13-16.

Vi er taget på besøg for at se stedet og møde nogle af medlemmerne i kunstnergruppen Kontrasterne, som de kalder sig.

Kontrasterne?

De mødes på kryds og tværs og navnet Kontrasterne har følgende forklaring:

- Vi har valgt navnet Kontrasterne, som både kan beskrive diversiteten af gruppen som personer samt de værker, vi arbejder på, forklarer formanden for kunstnergruppen Erna Iversen.

- Vores ønske er at skabe et kunstnerisk fællesskab til gensidig inspiration. Værkstedet danner ramme for fælles projekter, kurser, events med mere til gaven for medlemmerne af Kontrasterne, uddyber Erna Iversen.

Ny gruppe dannet

Hun er bindeleddet mellem de forskellige billedkunstnere, og det var i forbindelse med, at Erna Iversen satte sit hus til salg på Bangsmindevej, at fem af hendes kursister ønskede fortsat at mødes og male sammen.

- En fra gruppen kendte ejeren af bådhotellet på Strandby Havn, fortæller Nina Schou, som er en af de fem kursister fra Erna Iversens hold.

- Da vi så lokalet på 240 kvadratmeter, tænkte vi, at det var alt for stort, men Erna foreslog at vi skulle være flere end os seks, så vi endte med at være 12, og det fungerer allerede supergodt, siger Nina Schou.

Hun er uddannet som skaftevæver, håndvæver på Århus Kunstakademi i 1983, og er først begyndt at male for få år siden.

- Andre i gruppen har malet i mange år og er enormt dygtige. Det er meget inspirerende for mig at se, hvordan de arbejder, siger hun.

I det hele taget er der god stemning i værkstedet på havnen, som de fortsat er ved at indrette på bedste vis. Rundt omkring står de ufærdige malerier og man kan følge arbejdet rundt omkring.

Tegner først

Thomas Ellintur Justinussen har billeder stående af blandt andet Frederikshavn Kirke. Han er uddannet ingeniør og har altid tegnet meget.

- Jeg maler efter fotografier og tegninger og har for eksempel aldrig prøvet at male udendørs, forklarer han, mens Lillian Hammer maler på en helt anden måde.

- Det kommer bare, det abstrakte, mit barnebarn sagde straks, at jeg var ved at male en kanin. Det kunne jeg slet ikke se, og synes det er fascinerende, at folk ser noget helt andet i malerier end jeg selv gør.

Nu ville en og anden måske tro, at der er meget snak i sådan et kunstnerfællesskab med ti kvinder og to mænd.

- Men faktisk oplever vi, at være helt opslugt af arbejdet og der kan være helt stille her, siger de, mens vi har slået os ned ved spisebordet og kigger på den fantastiske udsigt og på havkajakkerne, der sejler forbi bådhotellet.

Havudsigten og den gode plads til hver maler, så der der også fællesskabet omkring placeringen på Strandby Havn.

Del af Strandby Havn

Hvordan kan Kontrasterne være en del af livet på havnen?

- Det overvejer vi stadig. Nu har vi i første omgang bestemt os for at holde åbent værksted her, hvor vi er startet og igen 27. oktober ellers er her ikke adgang for andre end os, forklarer Erna Iversen, hvorefter snakken går i gang om Sjov på Strandby havn, skal de være synlige der og være i værkstedet, de tirsdage i juli, hvor havnen syder af liv. Kan det lade sig gøre rent praktisk? Det må fremtiden vise, for først og fremmest er huset et sted, hvor de skal arbejde med deres billeder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...