15-årig ellingbo er så vild med fodboldklubben Brøndby, at han har skrevet en bog om sin klub

ELLING: Marcus Linkhorst er blot 15 år, men han kan allerede nu prale af, at han har skrevet og udgivet en bog om sin yndlings fodboldklub - nemlig Brøndby.

I slutningen af oktober udgav han bogen ”Klubben fra VSTGN - Danmarks stolthed”.

- Det var en dag, hvor jeg kedede mig lidt i lektiecafeen, at jeg begyndte at skrive om Brøndby, og det blev til mere og mere, fortæller den unge mand.

Han har udgivet bogen for egne penge, ja rent faktisk var det konfirmationspengene, som blev investeret i bogprojektet.

Mens andre unge oftest bruger deres konfirmationspenge på især rejser, telefoner eller computere, så valgte Marcus Linkhorst at gå en helt anden vej.

Det vakte der i slutningen af oktober og i begyndelsen af november så stor opsigt, at han blandt andet deltog i Go’ aften Danmark på TV2.

Et anden sted, havde man også hørt om den unge, driftige herre.

Nemlig i Arbejdernes Landsbanks direktørkontor, hvor den ordførende direktør, Gert Jonassen mente, at det burde banken gøre noget ved.

Arbejdernes Landsbank er nemlig hovedsponsor for klubben fra Vestegnen, som blandt fans bare staves VSTGN, deraf bogens titel.

Han kontaktede filialdirektøren i Frederikshavn, Thomas Precht Levorsen, og spurgte, om de ikke kunne foranstalte noget.

Det gjorde banken, som inviterede Marcus Linkhorst og forældrene, Vinnie Linkhorst og Kenneth Blaameier, til en sammenkomst.

- Jeg vidste bare, at det skulle være en overraskelse, fortæller Marcus Linkhorst.

Billetter og kontanter

Han blev da også overrasket.

Først fik han et gavebevis på, at han, forældrene og lillebroren er inviteret til Brøndbys hjemmekamp mod AaB 10. marts næste år, og de skal selvfølgelig sidde i Arbejdernes Landsbanks Skylounge, hvor banken inviterer gæster til.

Det syntes især far og søn var en god gave, for det var farmand Kenneth, som vakte Marcus’ interesse for fodbold.

Men Thomas Precht Levorsen havde endnu et skud i bøssen, for oveni invitationen fodboldkampen var der også en kontant belønning på 2500 kroner til forfatteren.

Marcus Linkhorst spiller naturligvis fodbold.

Han må dog nøjes med SEIF, og det ligger ikke i kortene på nuværende tidspunkt, at han med tiden bliver professionel hos de blå-gule fra Vestegnen.

Han vil nemlig være journalist.

- Jeg vil enten være sportsjournalist eller politisk journalist, fortæller han.

Han er allerede i gang som journalist, idet han skriver sportsportrætter for Kanal Frederikshavn.

Den politiske dimension har han også snuset til i virkeligheden.

- Jeg var i erhvervspraktik hos borgmester Birgit Hansen i tre dage, hvor jeg var med hende over alt, fortæller han.

Stod for det hele selv

Marcus’ forældre er stolte af deres søn, men de havde dog deres forbehold, da han meddelte, at han ville udgive bogen.

Men sådan blev det, og han har ikke fået en krone i støtte hjemmefra, men til gengæld har det ikke skortet på moralsk opbakning.

- Det her har givet ham så meget og han har lært en masse. Han har stået for det hele selv. Han har forhandlet om billedrettigheder, selv fundet en korrekturlæser og alt det, der skal til for at udgive en bog, fortæller Vinnie Linkhorst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...