FREDERIKSHAVN: Hvordan sikrer vi, at dansk fiskeri forbliver økonomisk rentabelt? Kan vi i fremtiden udnytte mere af den fisk, der trækkes i land? Hvordan får vi skabt næste generation af fiskere? De spørgsmål vil en lang række interessenter fra ind- og udland inden for fiskerierhvervet forsøge at komme med svar på d. 4. november 2019 i Frederikshavn

Mandag d. 4. november sættes der i Frederikshavn fokus på bæredygtigheden af dansk fiskeri. Her vil repræsentanter fra Folketinget, EU-Parlamentet, Storbritannien, fiskerierhvervet m.fl. mødes for at dele deres syn på sagen, når det gælder indsatsen for at gøre fiskeriet mere bæredygtigt. Det drejer sig om bæredygtighed i forhold til økonomisk bundlinje lige såvel som klima og miljø. Nordjysk Fiskerikommune Netværk og Danmarks Fiskeriforening står for konferencen Bæredygtig Bundlinje.

- Fiskeriet er et meget vigtigt erhverv i Danmark, som vi alle sammen er optaget af. Men der er flere udfordringer i horisonten. Brexit truer, der skal sikres et sundt generationsskifte, og klima- og miljø skal tænkes ind. Alle de forhold vil vi tage fat på i kampen for at sikre, at vores fiskeri har en god fremtid, siger Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

En dag med vidensdeling

Bæredygtig Bundlinje bliver en konference med en lang række indlæg fra kyndige fagfolk med fingeren på pulsen på hvert deres område. For eksempel vil seniorforsker Ludvig A. Krag fra DTU Aqua sætte fokus på, om redskaber så som trawl og garn kan gøres mere bæredygtige. Storbritanniens ambassadør i Danmark Dominic Schroeder vil forsøge at kaste lys over Brexit og eventuelle muligheder og udfordringer for dansk fiskeri. Og næstformand for Europa-Parlamentets Fiskeriudvalg og MP Søren Gade vil fortælle om, hvordan man i EU arbejder med balancen mellem at skabe sunde, bæredygtige fødevarer og sikre gode rammer for fiskerierhvervet.

Konferencens mange budskaber og løsningsforslag vil blive opsummeret i et slutdokument, der har til hensigt at styrke fiskeriets fremtid som bæredygtigt og lønsomt erhverv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...