Skøjte- og Sportsforening Nord til endnu en FunSkate konkurrence med otte medaljer af 15 løbere

FREDERIKSHAVN: I weekenden, 9. februar, var 15 piger fra Skøjte- og sportsforening Nord i Aarhus til begynderkonkurrencen FunSkate.

Dagen startede tidligt for nogle af pigerne. Den første løber Chilie Vejrup Terp skulle fremvise sit program klokken 09:30. Selvom det ikke er første gang hun skulle løbe program var hun stadig en smule nervøs. Trods nerver løb hun rigtig flot og huskede sin nye afslutning som blev ændret dagen forinden. Ved præmieoverrækkelsen om aftenen fik Chilie en første plads og dermed en guldmedalje om halsen for sit flot thailands-inspirerede program.

Næste løber som skulle løb program var debutant i programdelen Donna Sørensen. Hun kunne fejre ikke blot et flot program, men også sin 12 års fødselsdag samme dag. Selvom det var første gang hun stillede op med et program, klarede hun sig rigtig godt. Inden hun fik sin sølvmedalje om halsen, blev der sunget fødselsdagssang for hende, så det var en meget glad og stolt Donna som steg ned fra sejrsskamlen.

Den sidste der skulle løbe program om formiddagen var Camilla Langagergaard. Også hun er en af de mere rutinerede programløbere, hvilket kom tydeligt frem under programmet, da der var masser af fart, svære elementer og stort smil. Camilla sikrede sig med sit flotte program en andenplads og kunne igen tilføje en sølvmedalje til sin efterhånden store samling af medaljer.

Over middag var det de ligeså rutinerede piger Freja Borsje Vittrup og Maria Langagergaard som skulle vise deres program. Begge piger var blevet rykket op til en sværere kategori og har dermed skulle have ændret og tilføjet meget i deres program, som nu skulle forlænges med 30 sekunder. 30 sekunder lyder måske ikke af meget, men der kan sættes en masse ekstra og mere krævende elementer ind, hvilket træner Pamela Hansson-Östergaard er meget dygtig til. Begge piger gjorde det rigtig godt. Desværre blev det ikke til en medalje for Freja i programdelen i denne omgang. Maria fik en flot anden plads for sit program.

Om eftermiddagen var det tid for elementdelen. I den er man opdelt i fire forskellige kategorier, alt efter sværhedsgraden af elementer som skal udføres. Hver kategori er samtidig delt op i tre grupper alt efter alder.

I den første kategori - FunBubbles - havde Skøjte og sports forening Nord otte deltagere med. I gruppen for de yngste var Maria Maran med. I den næste gruppe var storesøster Melissa Maran. Mens der i gruppen af de lidt ældre FunBubbles var Cecilie Dronninglund, Christina Larsson, Emma Sørensen, Louise Nielsen, Silke Skrubbeltrang og Ursula Nielsen. For nogle af pigerne var det første gang de stillede op til konkurrence, mens der også var flere som havde deltaget ved flere af de forskellige FunSkate konkurrencer.

Ud af de otte klarede fire af dem sig videre til finalen. Det var nogle dygtige modstandere de var oppe imod, det var sidst på dagen og der havde været godt gang i den hele dagen. Alligevel blev de sidste kræfter brugt, hvilket sikrede Silke Skrubbeltrang en flot guldmedalje og Cecilie en flot sølvmedalje.

I den anden kategori - FunFlakes - var pigerne Silke Hundevad og Anne Louise Langagergaard. Begge piger har deltaget ved mange FunSkate konkurrencer, men var til denne blevet rykket op i en ny kategori, så begge var de også en smule nervøse for de nye elementer. Dette havde de dog ingen grund til, for de gjorde det rigtig flot og med stor overbevisning kom de begge med i finalen. I sin gruppe sikrede Silke Hundevad sig en flot bronzemedalje, mens Anne Louise i sin gruppe kunne indtage sejrsskamlens øverste plads og få en flot guldmedalje om halsen.

Hvis man stiller op i den tredje kategori - FunCubes - har man også lov til at stille op med sit program, så det var de tre morgenfriske piger Camilla Langagergaard, Chilie Vejrum Terp og Donna Sørensen, som var at finde i denne kategori.

Også ved den fjerde kategori - FunCrystal - har man mulighed for at stille op om program. I denne kategori skal der udføres seks elementer, til forskel fra den tre øvrige, hvor det kun er fem elementer. De seks elementer har stor fokus på Dansk Skøjte Unions (DSU) mærkeprøve-elementer, som skal bestås for at kunne blive konkurrence- eller mesterskabsløber. Det var første gang at Freja Borsje Vittrup og Maria Langagergaard stillede op i denne.

Ved hver FunSkate konkurrence er der en klubkonkurrence i gang samtidig - om hvilken klub som får flest point. Ud af de ni skøjteklubber som er placeret på Jyllandssiden er Skøjte og sports forening Nord den tredjebedste klub, kun overgået af Aalborg skøjteklub på en anden plads og Silkeborg på en første plads, mens Vojens kom på en fjerde plads, Aarhus en femte plads, Odense en sjette plads. På Jylland og fyn representeres 9 foreninger i alt.

Hele konceptet med FunSkate er jo, at det skal være sjovt at skøjte, sjovt at træne og sjovt at konkurrere, så på trods af at det var en meget lang dag var humøret højt og god stemning hele dagen.

Pigerne kan dog ikke helt hvile på laurbærrene endnu. Om godt tre uger skal flere af pigerne deltage i den store FunSkate finale som finder sted i Odense. Ud over konkurrencetræning skal der tages hul på klargørelsen til Skøjte og sports forening Nords forårsshow som afholdes den 31. marts. Hvor alle er velkommen at se alle vores dygtige løbere. Det bliver en travl tid for alle i foreningen, trænere, løbere og forældre ikke mindst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...