ME Production benytter i dag nedbrydelig kokos til rensning af gear i stedet for kemikalier

FREDERIKSHAVN: ME Production i Frederikshavn gik sidste år fra 80 til 190 ansatte ud over åbningen af en fabrik i Kina med 70 ansatte. Årsagen er den eksplosive vækst salget af scrubbere til rensning af røggassen på skibe.

Salget er eksploderet grænserne for skibenes udledning af svovlpartikler er skærpet.

- Den grønne dagsorden har skabt en forretningsmulighed for os, som har ført til den store vækst og mange nyansættelser.

- Vi har mange ordrer i bogen i 2020 og kommer nok til at runde 200 ansatte i år her i Frederikshavn, siger Jens Peter Faldt, CEO.

Scrubberne monteres i skibenes skorstene og vasker udstødningsrøgen for de skadelige SOx partikler.

Det gør skibene i stand til at sejle på heavy fuel i stedet for at skifte til et væsentligt dyrere brændstof.

ME Production stræber efter at optimere produktionen samt genanvende så mange hjælpematerialer som muligt.

Det seneste halve år har virksomheden testet brugen af kokosprodukter til at rense marine-gear og gear til vindmøller, som de producerer og yder service på.

Det er sket med succes, så der er lige ankommet et nyt rensekar, hvor de fremover kan rense gear i det biologisk nedbrydelige materiale, så man slipper for at benytte kemikalier.

- Af hensyn til vores medarbejdere ønsker vi at bruge så skånsomme og miljøvenlige produkter som muligt, og kokos- og majsprodukter fungerer rigtig godt til rensning af sortmetal, som gear er lavet af.

- Vores håndsæber i produktionen er også biologisk nedbrydelige. Kokosprodukterne kan hældes direkte i afløbet på grund af dets biologiske sammensætning, så det skåner miljøet, fortæller Jens Peter Faldt.

De miljørigtige produkter skaber en hinde, som man ikke kan svejse på.

Derfor kan man endnu ikke bruge produkterne i forhold til rustfrit stål, som scrubberne er lavet af, så der testes for at finde de rigtige produkter.

- Den grønne omstilling giver os rigtig gode muligheder for vækst og jobskabelse i Danmark. Det er ME Production et virkelig godt eksempel på – de har set et forretningsområde i scrubbere, som nu virkelig har taget fart, Niels Bay Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord.

ME Production er tilmeldt den nordjyske innovationskonkurrence Tag Fat, hvor nordjyske virksomheder dyster på netop bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Der skal findes en vinder i hver af de 11 nordjyske kommuner, og den regionale vinder findes ved et stort finaleevent i maj måned i Aalborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...