Der bliver mindre at spare i skat for pendlere. Kørselsfradraget bliver sat ned til næste år

NORDJYLLAND: Har du over 24 kilometer til og fra arbejde, kan du fremover se frem til mindre i befordringsfradrag - populært kaldet kørselsfradrag.

Det såkaldte Skatteråd har fastsat satserne, der gælder for 2021. Og de falder fra 2020 til 2021.

- Når satserne kommer til at falde til næste år, skyldes det især, at vi forventer en lavere benzinpris i 2021, end vi forventede sidste år. Men det spiller også ind, at bilerne fortsat kører længere på literen, siger Jane Bolander, der er ny formand for Skatterådet, i en pressemeddelelse.

Reglerne for kørselsfradrag er uændrede, så der fortsat ikke er fradrag for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde - det gælder uanset det transportmiddel, man bruger.

For mange vil det samlede kørselsfradrag blive mindre i 2020, da mange under udbruddet af corona er blevet pålagt at arbejde hjemme.

De, der får godtgjort erhvervsmæssig kørsel i egen bil, vil også opleve et lille fald i satserne til næste år.

Skattefri befordringsgodtgørelse kan udbetales til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil, forudsat at arbejdsgiveren fører den fornødne kontrol hermed. Reglerne er uændrede.

Herudover kan man, hvis man bruger egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter, fortsat kunne få 0,54 kroner pr. kørt kilometer i forbindelse med arbejdet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...