Indtager fiskerihavnen og Frederikshavn Bedding fra 11. juli

KOMMUNEN: Hvis der er noget, der tiltrækker os her i kommunen sådan for alvor, så er det liv på havnene og gerne i forbindelse med gamle og nye bådes anløb.

Og med den vinkel, så bliver sommeren 2019 begivenhedsrig for Fiskerihavnen i Frederikshavn vil nemlig danne ramme om årets sommerstævne for de gamle, mindre klassiske træskibe.

Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer er gået i partnerskab med sammen med Frederikshavn Træskibslaug, om det årlige Sommerstævne, som afvikles med afsæt i fiskerihavnen og området ved Frederikshavn Bedding.

Sommerstævnet skydes i gang torsdag 11. juli og varer frem til søndag 14. juli.

Og der er virkelig lagt i kakkelovnen til et sommerstævne af dimension med mange aktiviteter til gavn og glæde for de tilmeldte skibe, samt for kommunens borgere, som lægger vejen forbi for at tage de flotte lakerede træskibe nærmere i øjensyn.

- Alle er meget velkomne til en snak om denne kulturarv, som de gamle lystbåde udgør. Vi forventer at over 30 skibe deltager, siger tovholderen for stævnet og formand for Frederikshavn Træskibslaug, Birger Bredkjær Pedersen.

Til at styre det hele fra, har man været så heldig at kunne benytte den frederikshavnske jagt ”Oliver” som stævnekontor.

I Sverige samler man en del utrolig flotte træskibe og de laver en eskadresejlads til Frederikshavn efter afslutning af den årlige Træsbådsfestival i Skärhamn.

Skibe fra hele Danmark er tilmeldt og alle forventes at være ankommet i løbet af torsdagen, klar til åbningsceremonien kl. 16.

Af aktiviteter kan nævnes demonstration af redningsmidler ved Martec, som vil afholde øvelse fredag formiddag. Bl.a. vil fritfaldsredningsbåden blive droppet.

Der bliver en guidet byrundtur for besætningerne, hvor man blandt andet kommer rundt til Krudttårnet, Bangsbo Fort og den nye platform på Pikkerbakken.

Om lørdagen holdes der Danmarksmesterskab i kapsejlads for Træskibe ved Frederikshavn Marina, hvor alle muligheder for en værdig kapsejlads er til stede, samt en motorbådssejlads til Hirsholmene for de besætninger som ikke deltager i kapsejladserne.

Lørdag aften vil der være uddeling af æresbeviser, præmier, diplomer samt gallamiddag for besætningerne til musik af Rønnerhavnens otte mands husorkester ”Trækfuglene”.

Træskibslauget har 2 skibe, som hver har modtaget en 1. præmie for god vedligeholdelse, i henholdsvis Skärhamn og Svendborg.

Sommerstævnet afsluttes søndag 14. juli kl. 10 med standerstrygning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...