Vi vil helst i sommerhus og nyde det frie liv

KOMMUNEN: De fleste danskere har revideret ferieplanerne på grund af coronakrisen.

En dugfrisk analyse fra YouGov viser, at 76 procent af os forventer at blive hjemme i Danmark, og at vi især planlægger ophold i jyske sommerhuse denne sommer.

YouGov, der har spurgt 1.025 danskere, hvordan COVID-19 har påvirket deres rejseplaner, og rundspørgen viser, at 15 procent har allerede booket indenlandsk ferie, mens 22 procent fortsat overvejer eller planlægger at bestille sommerferie i Danmark.

37 procent af de adspurgte svarer desuden, at de føler sig mest trygge ved at holde ferien i Danmark grundet den aktuelle situation.

Det er gode nyheder for store dele af landets turistbranche, der i disse måneder oplever en historisk nedgang i omsætningen:

- Det er svært at finde lyspunkter i disse tider, men vi ser stadig et håb for at vinde noget af det tabte tilbage via den markante stigning i antallet af danskere, der planlægger at holde ferien i Danmark.

- Helt konkret har vi siden coronakrisens start oplevet en stigning på 60 procent i antallet af danske bookinger sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, mens antallet af last minute-bookinger er øget med 150 procent, lyder det fra adm. direktør i DanCenter og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, Kim Holmsted, som tilføjer:

- Vi forventer desuden et fortsat højt aktivitetsniveau frem mod de kommende helligdage, hvor mange danskere formentlig søger mod feriehusene.

26 procent af deltagerne forventer at holde ferie i egen bolig, mens 28 procent endnu ikke har truffet afgørelse om sommerplanerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...