Erik Holm Sørensen har kvalificeret sig til til mesterskaberne i at servere den korte historie på kun seks minutter

FREDERIKSHAVN: For Erik Holm Sørensen var 2018 et epokegørende år.

Hans projekt Frisk i Naturen rettet mod psykisk sårbare fik slået døre ind til Christiansborg ved mellemkomst af Mette Frederiksen.

Og det betød at Erik Holm Sørensen først fik foretræde for Folketingets sundhedsudvalg og siden tog udvalgets formand, DF’eren Liselott Blixt med ud på Tolshave mose sammen med en gruppe psykisk sårbare for at vise, hvad naturen har af helbredende effekt på netop psykisk sårbare.

2018 var også året med gennembruddet i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals, koordinator for de mange sejlskibe til Maritim festival i Frederikshavn i september og året, hvor Frisk i Naturen voksede sig så stort at der kom ekstra hænder til.

Og alt tyder på at projektets fokus – og fokus på Erik Holm Sørensen vokser også i det nye år.

Tabubryder

Erik Holm Sørensen har mange titler og har haft mange funktioner - lige fra institutionsleder over certificeret storyteller til førtidspensionist - men det er i egenskab af naturpædagog han har sat projektet ”Frisk i Naturen” i søen.

Og det har det gjort frem for alt i erkendelsen af, hvor meget godt naturen kan gøre for psykisk sårbare - en betegnelse, der har vundet indpas i de senere år for mennesker, der er blevet ramt af psykisk sygdom, uanset hvad den konkrete diagnose er.

Begrebet psykisk sårbar skildrer nemlig bedre, hvad det drejer sig om, end den enkelte diagnose gør.

Vi kan alle blive ramt af psykoser og andre psykiske sygdomme.

Forskellen på ”psykisk sårbare” og ”psykisk robuste” er udelukkende, at vi hver især har en forskellig tolerance overfor de begivenheder, der kan vælte os omkuld.

I dag er Erik Holm Sørensen også selv psykisk sårbar.

Efter svære depressioner, tilhørende psykoser og tre selvmordsforsøg er Erik Holm en mand, der ser fremad og som har en mission.

Og i den bruger han sig selv og sine egne erfaringer – og bryder tabuer på den vej han går af.

I efteråret fortalte han om den svære rejse for en fyldt bibliotekssal i Frederikshavn og forleden gjorde han det samme under langt strammere rammer i Aarhus.

Story Slam

Han deltog nemlig i en dyst på at fange publikum med sin historie – kun seks minutter var der afsat, for sådan er reglerne i Story Slam.

Og ikke alene deltog han i Story Slam Aarhus – han vandt også dysten og er dermed klar til landsfinalen i Story Slam i december.

- Der var 100 publikummer primært fra universitetet og jeg havde seks minutter til min fortælling over emnet fra død til levende, siger Erik Holm Sørensen.

Han var oppe mod blandt andet tre stand-upper som evnede at høste meget bifald under vejs.

- Min historie kaldte jo ikke på latteren på samme måde, men publikum tog den til sig – og det er jeg rigtig glad for, siger Erik Holm Sørensen, der er certificeret storyteller ved fremtidsforsker Rolf Jensen, og som i sommeren 2018 deltog i en række kurser ved skuespilleren Vigga Bro for at få styr på den korte historie.

- Den lærte jeg ikke at servere hos Rolf, men den havde Vigga Bro utrolig gode input til, og det ser ud til at det er lykkedes mig at fange formen, siger Erik Holm Sørensen, som gerne erkender, at han har trænet meget op til konkurrencen i Aarhus.

Efter Story Slam-dysten blev han i øvrigt opsøgt af en af tilhørerne, som netop roste formen – og Eriks evne til også trods den skarpe tidsgrænse at finde roen til at holde pauser.

Nu venter så DM i december og hvis han vinder her kan se frem til en tur til Island. Det er nemlig præmien.

Skulle det lykkes så er der ingen tvivl om, at kikkerten kommer med i bagagen for så skal den arktiske terne, alken, lomvien, søpapegøjen, mallemukken, sulen garanteret spottes af den inkarnerede fuglekikker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...