Den traditionsrige fest åbnes i år af den kendte nordjyde Ernst Trillingsgaard

STRANDBY: Når FDF i Strandby i weekenden 10. og 11. august afholder sin traditionsrige havnefest, er det nummer 46 i rækken.

Det er kun overgået af Skagen Festivalen, så efterhånden har arrangørerne fået en vis erfaring, idet mange af dem har været med helt fra begyndelsen.

Programmet i år består af 25 punkter, så festudvalget har ikke ligget på den lade side, lyder det.

Præcis klokken 12.30 lørdag er der musik gennem byens gader ved Tordenskjoldsgarden, som efter åbningstalen, som holdes af Ernst Trillingsgaard, igen underholder på havnekajen.

- Med hensyn til underholdningen er der naturligvis en del nye tiltag, men de traditionsrige havnedueller, med støtte fra mange frivillige, er stadigvæk en del af festen, fortæller Dan Thomsen på vegne af arrangørerne.

Eftermiddagen byder også på race på havnekajen med deltagelse af byens erhvervsfolk og foreninger.

Med til festen hører også salg af friskfanget fisk, og lørdag aften serverer Fisketeriet den efterhånden kendte ”Fiskeplatte”, der kan nydes til musik fra Thomas Kvolsgåaard.

Begge dage, hvis vejret tillader det, er der mulighed for at få en tur i en kæmpe ”Waterball”, som man kan sidde indeni. Det er ganske ufarligt, idet den er fastgjort med en line og er under opsyn.

Lørdag aften underholdes der med irsk og skotsk folkemusik af gruppen McGuinnes og festen slutter med aftensang af Lise Hjørne og efterfølgende festfyrværkeri.

Festgudstjenesten søndag formiddag, der som regel er et tilløbsstykke, forestås i år af sognepræst Kenny Gottlieb. Umiddelbart efter gudstjenesten er der kirkekaffe, og for dem der gerne vil nyde en fiskefrokost fra ”Fisketeriet”, er der efterfølgende mulighed for det.

Eftermiddagen byder på underholdning af Trylle Andreas og musikgruppen Boojangles.

Som sidste programpunkt udtrækkes de vindende numre på lodsedlen, derefter findes den heldige vinder af gættekonkurrencen, som er et weekendophold på Hotel Nygård på Læsø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...