Prisbelønnet forfatter besøger Frederikshavn Bibliotek

FREDERIKSHAVN: Forfatteren Kim Leine, der netop har modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2018, er på turné rundt til de nordjyske biblioteker, og mandag 28. januar klokken 19 gæster han Frederikshavn Bibliotek.

Litteratur- og Ordfestivallen, Ordkraft er i fuld gang med at tilrettelægge programmet til Ordkraft 2019, der afholdes den 11.-13. april i Nordkraft i Aalborg. Årets tema er kærlighed, og det er også det gennemgående tema i opvarmningsturnéen, når Kim Leine kommer på besøg.

Kim Leines forfatterskab kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Men hvad med kærligheden? Kan den trives under så barske forhold, og hvordan får han arbejdet den med ind i de mørke universer?

I sit oplæg fortæller Kim Leine om den danske kolonisering af Grønland, som fylder så mærkværdigt lidt i historiebøgerne, og om hvordan vi, efter hans mening, bør udskifte vores skyldfølelse over for Grønland med en større viden om, hvad der rent faktisk skete.

Til arrangementerne vil publikum også få mere at vide om Ordkraft 2019, tankerne bag og ikke mindst sidste nyt om programmet.

Om Kim Leine

Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske.

Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”.

Forfatteren har netop modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2018, og har tidligere modtaget både De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris for ”Profeterne i Evighedsfjorden”.

Nyeste skud på stammen er romanen ”Rød mand/sort mand” fra 2018, der er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland.

Billetterne finder du på bibl.frederikshavn.dk under Der sker eller på dit lokale bibliotek i den betjente åbningstid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...