Et års konservatorarbejde er slut. Stilladserne i Sæby Kirke er væk, og 1. december fejrer man, at resultatet er blevet overvældende smukt

Man kan sagtens sætte sig ind i den oplevelse kirkeværge i Sæby Kirke Benth Andersen og kirkearkitekt Øjvind Jørgensen fik den dag, da stilladset var helt væk i det store kirkerum, og de kunne se kirkens kalkmalerier i en helhed nede fra gulvet.

- Det var blevet så flot. Og imponerende hvilken forskel fra før og efter konservatorerne fra Nationalmuseet gik i gang med at restaurere kalkmalerierne. Man kan virkelig se, hvor lyst rummet og loftet er blevet, siger de og vi kigger alle endnu en gang op på kalkmalerierne.

Benth Andersen er menighedsrådets ansvarlige på projektet og Øyvind Jørgensen har som projektleder koordineret og holdt styr på pengene, som han siger.

Restaureringen har kostet 10 millioner kroner og Sæby Kirke har således fået fire millioner kroner fra Augustinus Fond, tre millioner kroner fra A.P. Møllers Fonden og 2,5 mio. kroner fra Kirkeministeriets Istandsættelsesordning

Og nu er det hele vel overstået og skal fejres 1. december med hele tre præsters tilstedeværelse.

- 1. december fejrer vi 1. søndag i advent, tre dåb og en dåbsfremstilling, samt at renoveringsarbejdet med vore kalkmalerier er vel overstået.

- Gudstjenesten begynder med en procession med alle dåbsbørnene, kirkens tre præster, samt de frivillige i menighedsrådet, der har trukket et særligt stort læs i forbindelse med kirkerenoveringen, fortæller præst ved Sæby Kirke Viggo Ernst Thomsen

- Jeg prædiker ved 1. søndag i advent, mens Keld Skovgård står for dåbene og Peter Jessen tager altertjenesten, oplyser Viggo Ernst Thomsen.

Konservatorerne fra nationalmuseet kom til at være i Sæby Kirke i præcis et år. De var færdige lige før efterårsferien. Men det tog også tid at sætte stillads op, flytte det undervejs og pille det ned igen.

- I mere end 13 måneder har vi skullet holde gudstjenester mellem stilladser, der ind imellem har gjort det svært at både se og høre. Men nu er det ovre. Med et rigtig godt resultat til følge. Det vil vi fejre med en festgudstjeneste med gode salmer, god musik, masser af dåbsbørn og dåbsfølger. Og samtidig vil vi holde advent under kransen og indstille os på Herren Jesu Kristi komme, oplyser præst i Sæby Kirke Viggo Ernst Thomsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...