Tag et foto af din bolig - og du bliver sandsynligvis overrasket

FREDERIKSHAVN: Er dit hjem utæt som en si? Er radiatoren på maks, brændeovnen rødglødende og fryser man alligevel med anstand?

Så er der al mulig grund til, at man tænker Energibyen Frederikshavn Kommune ind i din hverdag.

Der er nemlig både grøn fornuft og god gammeldags økonomi i at undersøge om man som husejer fyrer for fuglene eller for komforten i hjemmet. Det kan man gøre med et termografisk kamera.

Lån afslørende kamera gratis

Med kameraet tager man fotos, der afslører eventuelle utætheder, kuldebroer og manglende isolering af dit hus, og man kan selv udføre den varmetekniske forundersøgelse helt enkelt. Energibyen Frederikshavn Kommune har et termografikamera, som man kan låne, kvit og frit.

Der følger en grundig vejleding med til anvendelse af kameraet og tolkning af de fotos, som man tager. Når man har et overblik over om dit hus har varmetab, er man klar til at kontakte en professionel rådgiver, der kan vejlede sig om efterisolering, tætning og andre energirenoveringer. Hvis man får udbedret husets svage punkter, får man både en lavere varmeregning, et bedre indeklima og man gør en forskel for miljøet.

De bedste målinger fås lige nu

Det bedste tidspunkt at udføre en termografering er lige nu.

Der skal være minimum 12 graders forskel på temperaturen inde i huset og udenfor, og der skal helst være overskyet, da husets overflader bliver varmet op af solen. Det giver ukorrekte målinger. Det er også vigtigt, at det er stille vejr, da blæst kan forstyrre kameraet.

Termografering kan udføres på alle helårshuse, sommerhuse og lejligheder. En termografi kan for eksempel også vise, om dit hjem har kolde overflader, hvor der kan dannes kondens, som kan give skimmelsvamp, om der er skjulte utætheder i varmesystemet, som kan give råd og svamp, og om man har haft mår eller rotter på loftet, som har ødelagt isoleringen.

Man kan henvende dig på energibyen@frederikshavn.dk for at aftale nærmere.

Kameraet skal afhentes og tilbageleveres på Knivholt Hovedgaard i Frederikshavn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...