Dansk-peruviansk par leverer kaffe fra egen farm til frederikshavnerne

FREDERIKSHAVN: Hos Nygaards Kaffe er historien også vigtig, når kunderne præsenteres for de forskellige slags kaffe

På hylderne hos Nygaards Kaffe findes der nu et helt nyt kaffemærke, der er lidt ud over det sædvanlige. Det kommer fra en lille farm i Peru, hvor kaffen dyrkes med ærlighed og kærlighed af et dansk-peruviansk ægtepar.

- Det er kaffe af høj kvalitet, og vi er glade for at tilbyde vores kunder en bæredygtig kaffe, hvor vi kan følge bønnernes rejse fra planterne i det sydamerikanske højland til butikken her i Frederikshavn, siger Poul Erik Ledet, ejer af Nygaards Kaffe.

Gode forhold

Det nye produkt hedder Maylle Coffee, og bliver solgt hos Nygaards Kaffe under beskrivelsen ”Stigs Perukaffe”. Bag mærket står det peruviansk-danske ægtepar Karina Maylle og Stig M. Larsen. De købte i 2013 et ufremkommeligt, lille stykke vildnis i Karinas hjemland Peru, nær byen Villa Rica, der betegnes som ”verdens bedste kaffe-jord”. Med hårdt arbejde og en ukuelig tro på projektet har de nu en velfungerende plantage, hvor kaffen dyrkes på markerne af en håndfuld lokale medarbejdere. Et faldefærdigt hus på grunden er erstattet af et nyt hus med rindende vand og elektricitet, og vildnisset er nu dyrkede marker.

- Vores kaffe er ikke nødvendigvis den allerbilligste på markedet. Det skyldes, at vores medarbejdere skal have adgang til skole for deres børn, de skal have adgang til rent og varmt vand, de får pension og sundhedsforsikring, og de skal kunne spise ordentligt hver dag, forklarer Stig M. Larsen.

Gør en forskel

Han og hustruen vil gerne gøre en forskel i lokalområdet ved at sikre en bæredygtig produktion, der beskytter naturen og dens ressourcer. Medarbejderne håndplukker kaffebønnerne, gør planterne rene med håndkraft, de bruger kun økologisk gødning og soltørrer kaffebønnerne på stativ.

I slutningen af 2018 bar det hårde arbejde frugt, og den første container med Maylle-kaffebønner blev sendt over Atlanten og findes nu hos en lille flok forhandlere i Danmark. 138 kilo af denne første sending er afleveret hos Nygaards Kaffe, der rister de rå bønner i to varianter på sin gamle kafferister. Kaffen fra Maylle betegnes som mild og blød med en let syrlighed og en dejlig sød smag. Den består af 100% Arabica af sorterne Catimor, Gran Colombia, Geisha og Caturra.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...