Restaurant Sted1 åbner torsdag 14. juni kl. 14

FREDERIKSHAVN: Når en restaurant får en makeover, så vil det næsten altid udløse en ny dynamisk tilgang alene på grund af ansigtsløftningen.

Men når man kilder restaurantsjælen under tæerne, ja pirrer og udfordrer den på samme tid, kan man være heldig, at den på det nærmeste genfødes som noget helt nyt - og alligevel bygget på det oprindelige fundament.

Den følelse får man, når man besøger 50-årige Hotel Jutlandias nye restaurant Sted1.

Vel har restauranten altid kunnet bryste sig af en blændende udsigt over havnen - men i dag er den bjergtagende.

Vinduer fra gulv til loft sikrer et formidabelt vue ud over det, der er byens livsnerve.

og i magsvejr, som onsdag, hvor lokaler blev vist frem for første gang, er dørene ud til terrassen, der omkranser hotellet naturligvis åbne - for åbenheden er en del af ideen i den redesignede restaurant.

Det fortalte Camilla Frost, da hun bød velkommen til onsdagens reception, hvor venner af huset tog lokalerne i nærmere øjensyn.

Og selv om der har været knoklet helt frem til receptionens første deltagere bankede på, så er der en stringens og naturlig rød tråd gennem byggeriet båret af begrebet hjemlig og casual.

Og der er blevet kræset for detaljerne - både i restauranten og i køkkenet.

Bag designet i restauranten står Anders Busk Faarborg, ATM Design.

Camilla Frost har entreret med ham fordi han evner, at bringe følelsen af hjem og hjemlig hygge i spil.

Og så forstår og respekterer han byggeriets historie og de arkitektoniske linjer. Det er dem, der bygges videre på, fastslår Camilla Frost.

Det er den store tegnebog, der er blevet hevet frem for at få ideerne frem i lyset, men der er også blevet sparet op til investeringen i mange år.

Både restaurant og køkkenerne blev ribbet, da håndværkerne gik i gang med projektet i februar - og med hoteldirektør Camilla Frost som inspirator har de lokale håndværkere knoklet på for at skabe et genuint resultat.

Og det er lykkedes.

Det kan så også ved selvsyn forvisse sig om for torsdag åbnes herlighederne for gæsterne.

Det sker med kokken og restauratøren Dennis Sommer som ankermand i den spritnye restaurant, der har fået navnet Sted1 - et fint ordspil sat op mod 2Takt, som Dennis Sommer fortsat skal drive.

Men et spritnyt lokale - nyt design, der understøtter følelsen af at være hjemme, gør det ikke alene.

Når designet er i top, så skal maden også være det.

Og køkkenområdet er helt efter Dennis Sommers design - alt er indrettet, så det kan fungere optimalt i arbejdsprocesserne.

Og så er det bare at vente til premieredagen. Det er altså torsdag kl. 14.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...