Frederikshavn Bibliotek får jurist på besøg to aftner i oktober

KOMMUNEN: Frederikshavn Bibliotek tilbyder to temaaftener med juridisk vejledning.

Begge gange med står advokat Mette Kammer Pedersen fra advokatfirmaet HjulmandKaptain bag den juridiske vejledning og det sker under titlerne: ”Arv, testamente og fremtidsfuldmagter – tag stilling mens du kan” samt ”Når I går fra hinanden”, som handler om skilsmisse..

Onsdag 23. oktober, kl. 19.30-21 er der fokus på arv, testamente og fremtidsfuldmagter.

Hvis du gerne vil have indflydelse på, hvad der skal ske med dine værdier, så er bibliotekets tilbud måske lige noget for dig. Her kan du få svar på nogle af de vigtigste spørgsmål, der kan trænge sig på. Hvem skal arve?

Hvilke muligheder har du for at påvirke arven, og skal arven være særeje?

Hvis du allerede har lavet testamente skal det måske opdateres?

Kender du muligheden for at oprette en fremtidsfuldmagt?

Hvad er en fremtidsfuldmagt, hvem skal man indsættes som fuldmægtig, hvad skal indholdet være, hvad koster det og andre vigtige forhold? Hør om den nyeste viden på området og få svar på de spørgsmål, du eventuelt går rundt med.

Hvilke forhold gør sig gældende i forbindelse med samlivsophævelser - uanset om man er gift eller samlevende?

Det er der mulighed for at få svar på tirsdag 29. oktober, 19.30-21.00, hvor advokaten kommer ind på de nye regler omkring skilsmisse, herunder reflektionsperioden.

- Jeg fortæller, hvad man skal være opmærksom på i forhold til børnene med bopæl, samvær og de ny regler omkring delt bopæl, oplyser advokat Mette Kammer Pedersen. Jeg fortæller også, hvordan man laver en bodeling, og hvad man kan aftale.

Advokaten kommer også ind på den alternative konfliktløsningsmodel, mediation, og fortæller om sine generelle erfaringer på området.

Der er mulighed for at stille spørgsmål og booke et gratis familietjek.

Der er fri entré til begge aftener, dog vil biblioteket gerne have din tilmelding på bibl.frederikshavn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...