Hun har haft en alvorlig sygdom, der indebar fem måneders isolation

FREDERIKSHAVN: Da Julie vågnede en januar søndagmorgen havde hun ingen idé om, hvilken fantastisk dag, det ville blive. Julie er vild med julen. Ser julefilm hele året rundt og tæller ned til juleaften. Elsker filmen “Far til fire i sneen” og denne søndag gik hendes største ønske i opfyldelse: En skiferie ligesom Far til fire i sneen med hendes egen familie. Et ønske som Make-A-Danmark valgte at opfylde.

Kirsten Vrangbak fra Make-A-Wish Danmark fortæller:

- Julie er glad af sind og tror på det bedste. Men 5. september 2018 fik hun fik konstateret MDS - Myelodysplastisk Syndrom, og siden har livet været op ad bakke for den 15 årige Julie Timm.

MDS bevirker, at knoglemarven ikke virker. Julie overflyttes til Skejby. Jagten på en donor er i fuld gang og 26. november 2018 har hospitalet fundet en donor, der matcher.

I starten af 2019 flytter hele familien til Rigshospitalet og et forløb i total isolation starter. 16. januar får Julie de raske stamceller og først den 11. februar går turen hjemad til Frederikshavn. Julie forbliver isoleret og får rigtig meget medicin. Det betyder ingen skole, ingen shoppeture, ingen take-away, ingen steder, hvor der er mere end ti personer. Efter fem måneder i isolation kunne Julie bevæge sig ud i det virkelige liv igen, og efter et års pause kunne hun starte i skole efter sommerferien.

Julies forældre, Mette og Brian Timm kontakter “Make-a-wish Danmark”, der opfylder ønsker for børn mellem 3-18 år med livstruende sygdomme med henblik på at skabe håb, styrke og glæde.

Foreningen blev stiftet i 1999 af Erik Buus under navnet Ønskefonden og har siden 2001 opfyldt 1900 ønsker i Danmark. I Danmark har Make-A-Wish Danmark ca. 500 medlemmer – private, virksomheder eller foreninger. Make-A-Wish Danmarks indtægtsgrundlag skabes udelukkende via medlemmers årskontingent samt donationer, bidrag og sponsorater.

I december måned dukker Rita Giversen og Kirsten Vrangbak, frivillige i Make-a-wish op hos Julie og familie for at høre, hvad de kan gøre for at skabe glæde, håb og styrke. Et ønskebarn skal finde frem til de ønsker, som de gerne vil have opfyldt. I prioriteret rækkefølge. Make-a-wish går altid efter at opfylde ønske nr. 1, hvis det overhovedet er muligt.

Ønske 1 var en skiferie til hele familien. Ønske 2 et ophold med hele familien på Hotel d´Angleterre med hele familien og ønske 3 en kæmpe fest med familie og venner. For Julie var det vigtigt, at det var hele familien, da de har et godt sammenhold. Julie har to brødre, en storebror og en lillebror.

Julie fortalte levende om ønsket. Det skulle være i en træhytte med brændeovn/pejs. De skulle gerne kunne gå rundt i skiundertøj og hygge. Stå på ski hele dagen og en aften blive hentet af en snekane og blive bragt til en fin restaurant for at spise. Under skitøjet skulle de så have fint tøj på, sådan at de er velklædte i restauranten. Julie vil også gerne se Nordlys, og der skal helst være ægte sne.

Rita Giversen og Kirsten Vrangbak var ikke i tvivl om, at de ville indstille ønske nr 1 til Make-a-wish, sekretariatet i København og stor var glæden, da ønsket blev bevilliget.

Julies mor ringede til os og fortalte, at de selv havde besluttet sig for at opfylde Julies ønske om en kæmpe fest med familie og venner. Takket være mange sponsorater var det muligt. Festen skulle holdes hemmelig for Julie.

Overraskelsen var stor, da Julie fik at vide, at de skulle til fest i et klubhus for at fejre 1-års celle fødselsdag i januar. Og at alle venner og familien var inviteret.

Da festen var godt i gang, dukkede der to julenisser op til melodien “Til julebal i nisseland”. Det var os, Rita Giversen og mig Kirsten Vrangbak fra Make-a-wish, der kunne fortælle Julie, at hendes ønske om en skiferie var blevet opfyldt. Glæden var stor, og der blev festet igennem til toner fra “MusikBeriget”, der var kommet helt fra Sjælland for at spille for Julie. MusikBeRiget arbejder for at skabe livskvalitet og trivsel for børn, unge og deres familier under deres indlæggelse på hospitalet. Gennem musikken skaber de håb, glæde og forløsning.

Mon ikke Julie i aften kniber sig i armen og tænker, mon det hele var en drøm, som hun drømte - akkurat som lille Per i “Far til fire i sneen”, slutter Kirten Vrangbak fra Make-A-Wish Danmark.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...