Christian Munk Thomsen har brugt oceaner af timer på at kreere sit helt eget juleshow

FREDERIKSHAVN: Egentlig er jeg ikke specielt juletosset, men jeg så et par amerikanske videoer med LED julelys på YouTube og tænkte: Det kan jeg da også lave. Så havde jeg lidt god tid i foråret, da jeg færdiggjorde mit studie til maskinmester, og så sprang jeg ud i det fortæller Christian Munk Thomsen grinende.

Så blev der indkøbt LED lys på nettet fra bl.a. Wish og nogle amerikanske hjemmesider. Hele styringen af det 17 minutter lange show har Christian selv programmeret i X-lights, og showet inkluderer selvfølgelig også julemusik, som er tilpasset lyset. Det hele kan Christian styre fra sin mobiltelefon.

- Jeg må indrømme, at da jeg stod her i november og det skulle til at være færdig, var jeg ved at fortryde, hvad jeg var gået i gang med.

- Jeg tror jeg har brugt mindst 500 timer på programmering og opbygning af lyset, hvor alle LED pærerne monteres på skinner eller i figurer.

Da det er LED bruger det ikke ret meget strøm. Når det kører for fuld skrald og med musik, bruger det max 800 watt i timen. Det er vel strøm for et par kroner.

- Før jeg gik i gang med det, fik jeg en snak med naboerne, og de syntes bare det var en god ide.

- Jeg kører 3 shows hver aften kl. 18, 19 og 20 og der står altid nogen og kigger.

- Og jeg synes især det er det hele værd, hvis der er børn der får en god oplevelse.

Om det kommer op igen næste år, er jeg lidt i tvivl om.

Hvem ved, måske får jeg lyst til at lave en installation et andet sted i byen, nu da jeg har lært det fortæller Christian.

Har du lyst til at se Christians Juleshow er det hver aften kl. 18, 19 og 20.00 på Svanholmsvej 33.

Man kan se en kort video af showet her: https://vimeo.com/377346648

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...