Tre gange i december inviteres der til jul i den gamle museumsgård

FREDERIKSHAVN: Gennem december har man mulighed for at få den gode gammeldags jul ind under huden ved at besøge museet Sognefogedgården.

Søndag 2. december, fredag 14. december og søndag 16. december åbnes de varme stuer på Mellergårdsvej 3, Frederikshavn til ”Jul på den gamle museumsgård”.

Sognefogedens kone, Camille Nielsen vil sidde i petroleumslampens skær og læse ”Peters Jul”, mens køkkenpigen Sonja vil have gang i det gamle brændekomfur.

Når skumringen falder på, vil stearinlys og petroleumslamper blive tændt disse dage, hvor man også kan gå rundt i de gamle stuer og mærke den gamle jul.

Grønkålstræet vil være pyntet, og i laden vil julemanden sidde i hans stol og mon ikke han har nogle godter i kurven.

Måske gemmer der sig også nogle drillenisser rundt omkring på gården.

”Nisserne er venligst udlånt af - Foreningen Danske Julemænd, Nissemødre og Nisser, et samarbejde som er helt nyt og som vi glæder os til og ikke kun her ind under jul, siger formanden for Sognefogedgårdens Venner, Anette Jørgensen.

Der vil være en lille udstilling, som fortæller om julen i gamle dage, og der er stadig mulighed for at se særudstillingen om ”Asger Olsens Træindustri”, som er udstillet i vognskjulet.

Sognefogedgården er mod en beskeden entre åben de tre dage fra 14-18.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...