Melissas tegning er nu blevet til et frimærke

FREDERIKSHAVN: Hver femte dansker føler sig stresset i december. Måske skulle vi slappe lidt af og tænke på, hvad julen egentlig handler om.

Ni-årige Melissa Klitlund Andersen har netop vundet en konkurrence hos Barnets Blå Hus, og hendes tegning bliver nu til et frimærke.

”I juletiden har man tid til at have tid”, er det meget rammende sagt et sted.

Andre taler om, at julen er hjerternes fest. Men uanset hvordan man ser på det, så er det ikke alle, der har tiden, og der findes hjerter, der kan komme til at savne festen. Hos Barnets Blå Hus på Vrangbækvej i Frederikshavn er de i øjenhøjde med familier, der har stof- eller alkoholmisbrug inde på livet, og Melissa Klitlund Andersen, der går i anden klasse på Bangsbostrand Skole, er i et stykke kommet her sammen med sin familie. Melissa elsker at tegne, og i Barnets Blå Hus har hun for alvor fået lov til at udfolde sig. Så meget faktisk, at én af hendes tegninger er blevet udvalgt til at blive trykt som frimærke. Det er sket i en konkurrence mellem alle de børn, der går i de forskellige afdelinger af Barnets Blå Hus. Dem er der fem af i Danmark. Melissas tegning blev valgt som én af de bedste, og det er hun helt forståeligt stolt af:

- Det var Anne Marie fra Barnets Blå Hus, der spurgte mig, om jeg ville deltage i en konkurrence med julemærker. Hun vidste, at jeg var rigtigt god til at tegne, og det ville jeg gerne. Så tegnede jeg tegningen med en mor og en far og en baby. Man kunne så stemme inde på internettet, og så blev min valgt. Og jeg tegnede den ikke en gang fordi, det er jul, men bare fordi det er dejligt at tegne.

Det er slet ikke nyt for Melissa at tegne. Det har hun holdt af længe:

- Jeg har altid tegnet, og jeg tror, det er noget, jeg har fra min mor. Hun elsker også at tegne. Jeg tror ikke det er fra min far. Han tegner ikke. Nogen gange når jeg keder mig, kan jeg komme til at tegne i bogen, vi læser i oppe i skolen. Og så er der også tegninger, jeg rigtigt gerne vil tegne, men det lykkes bare ikke altid. Men jeg prøver.

Barnets Blå Hus har afdelinger i Aalborg, Svendborg, Vesthimmerland, på Bornholm og så altså i Frederikshavn.

I Barnets Blå Hus betragter de sig selv som et fri- og mødested for børn, der vokser op i familier med særlige udfordringer med stof- og alkoholmisbrug. Det kan Melissa tale med om, og hun synes, at det er rart at have nogen at snakke med, når der opstår problemer:

- Vi går i Barnets Blå Hus, fordi vi har brug for lidt hjælp en gang imellem. Vi kommer der om mandagen, og så er der nogen, vi kan tale med, hvis vi har problemer, og det er rart. Nogen gange er det svært at have det hele inden i mig, og så er det godt, at der er nogen man kan snakke med. Og så laver vi heldigvis en masse kreative ting, og det kan jeg godt lide. Og det er også godt at være sammen med Anne Marie og Irene, som er i Barnets Blå Hus.

For nogen er julen en stresset tid. Der skal handles ind og købes gaver i overflod, og det er måske også en tid, hvor iscenesættelse spiller en rolle. Det handler om at imponere, og helst skal det se ud til, at vi overkommer det utrolige og har råd til det meste. Men måske burde vi slappe lidt. Julen handler om noget helt andet. I hvert fald, hvis det stod til ni årige Melissa:

- Min tegning er altså en tegning af en mor og en far og en baby, der er glad. Og det er fordi julen handler om familien. Den handler ikke bare om gaver. Det kan mange godt tro, men den handler helt rigtigt om familien. Og det bedste ved det hele er nemlig, når man er sammen med sin familie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...