Jerup skole er lukket, men står ikke absolut ikke tom. Jerup Landsbycenter lever videre og ønsker flere aktiviteter.

Landsbycentret blev oprettet for nogle år siden, af frivillige der havde fået lov til, at benytte den gamle skoles lokaler og faciliteter. Der er nu adskillige grupper og mange forskellige aktiviteter, som for eksempel gruppen af Kreative Kvinder, seniorer der mødes en gang om ugen, aktiviteter som yoga, tegning, bueskydning, keramik og senest en gruppe for unge mænd der kan lide at lave mad.

Tirsdag aften var der “Åbent værksted for alle“ i Landsbycentret og Sabine Hansen der næsten er færdig med at indrette et keramikværksted i sløjdlokalet på den gamle skole, var ved at gøre klar til at byde Keramikgruppen velkommen.

Sabine er førtidspensionist og har gennem længere tid arbejdet på, at få oprettet en keramikgruppe, hvor man kan mødes og arbejde med keramik. - Gruppen har nu 12 medlemmer der jævnligt samles om den fælles interesse, fortalte Sabine Hansen, der tidligere har været medhjælpende hustru til en keramiker og derfor også selv har arbejdet meget med keramik. Hun understreger, at det ikke er et kursus man melder sig til, men at hun står til rådighed med hjælp og vejledning og fortæller, hvad der er muligt at lave med leret. - Vi bruger plade- og pølseteknik eller drejeskiver til, at forme leret. Når vi har samlet sammen så ovnen kan fyldes helt op og tingende er helt tørre, køres den første brænding, der kaldes forglødning, forklarer Sabine Hansen.

Holdet denne tirsdag aften har netop fået deres ting forglødet og skulle til at give dem farve og lægge sidste hånd på, inden anden brænding med glasur.

- Vi holder “Åbent værksted for alle“ hver tirsdag og søndage i ulige uger og vi kan sagtens bruge flere med kreative ideer til, hvad Landsbycentret og skolens faciliteter ellers kan anvendes til. Alle er velkommen - både unge og gamle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...