Nick Olesen vendte tilbage til Sverige, og så gik det hurtigt for den tidligere White Hawks spiller

FREDERIKSHAVN: Han havde stor succes i Frederikshavn White Hawks i sidste sæson.

Han skulle have været en vigtig brik i dette års Metal Liga. Men på få måneder har Nick Olesen taget det store spring fra den bedste danske ishockeyrække til den bedste svenske.

Da ishockeyspilleren Nick Olesen i 2016 ret pludseligt skiftede sin svenske klub Brunflo IK ud med Frederikshavn White Hawks, var det til stor glæde for byens fans.

Ikke blot var der tale om, at én af byens egne drenge vendte hjem. White Hawks blev også tilført en spiller, der kom med stor energi og en udpræget sans for at være farlig foran modstandernes mål.

Alle hold har af logiske årsager brug for målscorere, og Nick Olesen viste sig hurtigt frem for sit hjemmepublikum med netop denne egenskab.

Topscorer

I slutspillet, der startede få uger efter, at han kom retur til Frederikshavn, blev Nick Olesen den mest scorende af alle i ligaen. Det var medvirkende til, at White Hawks kunne vinde bronzemedaljer.

I sæsonen 2017-18 dominerede han Metal Ligaen, som kun få danskere før ham har gjort. Nick Olesen endte med at producere 53 point i 50 kampe, og det gav ham en 5 plads på årets pointliste, men vigtigst var det, at Olesen lavede flest mål af alle i Metal Ligaen. Det blev til 29 scoringer, og det var bemærkelsesværdigt og sjældent set. Ikke en gang ligaens helt store og dyrt indkøbte importprofiler kunne overgå ham. Derfor var det også helt naturligt, at Nick Olesen i november det år af den danske ishockeypresse blev kåret til Danish Player of the Month.

Til den igangværende sæson havde Frederikshavn White Hawks forestillet sig, at Nick Olesen skulle have været en bærende kraft, og de to parter blev da også enige om at skrive under på den samme kontrakt, inden årets turnering gik i gang.

Men et udenlandsk tilbud fristede Nick Olesen i en sådan grad, at han udnyttede en klausul i sin kontrakt til at rejse. IK Pantern fra Allsvenskan - den næstbedste ishockeyrække i Sverige - blev næste station for den 23 årige frederikshavner, og her fortsatte han sin succes.

Højdepunktet .... lige nu

Forleden kom så det foreløbige højdepunkt i Nick Olesens karriere, da han en smule uventet både for sig selv og andre fik sin debut i den bedste svenske række, Sweden Hockey League (SHL). Traditionsklubben og de flerfoldige svenske mestre fra Malmö Redhawks havde spottet talentet, og så tog tingene fart:

-Ja, jeg blev ringet op sent fredag aften og fik at vide, at jeg skulle spille med Malmö Redhawks om søndagen. Jeg nåede at træne med holdet søndag morgen inden kampen om aftenen, men det gik pludselig temmeligt stærkt.

Nivauet er højere

Ishockey i Sverige er på et andet niveau end i Danmark, og i SHL finder man spillere med meget store kvaliteter. Typisk rekrutterer de allerstørste ligaer spillere direkte herfra. Alene det faktum ville have givet de fleste nervøse trækninger, men sådan oplevede Nick Olesen det ikke helt:

- Jeg var naturligvis en anelse anspændt i starten, og jeg fik desværre også taget en udvisning i mit allerførste skift. Heldigvis var min træner slet ikke enig med dommeren i, at der var udvisning i situationen. Men det er den slags, der sker i hockey, og herefter fik jeg spillet en ganske fornuftig kamp, synes jeg.

Malmö Redhawks endte med at besejre de tidligere mestre fra Skellefteå med 3-2, og Nick Olesen blev noteret for en flot assist til målet til 2-0. Malmö-træner Peter Andersson var efter kampen meget tilfreds med sin frederikshavnske forward, og på et tv-dækket pressemøde umiddelbart efter sidste dommerfløjt kunne han fortælle, at han var imponeret over Nick Olesens speed og energi. ”Jag måste säga, att det var kul at se Nick Olesen”, sagde han på klingende skånsk. Om præstationen er nok til at give en fast plads hos Redhawks ved Nick Olesen dog ikke:

-Jeg har faktisk ikke fået så meget at vide endnu. Det kan godt være, jeg skal tilbage og spille nogle kampe for Pantern og så retur til Malmö. Det har jeg ingen indflydelse på, det er helt op til trænerne. Men jeg tager en dag ad gangen og gør mit bedste uanset, hvor jeg spiller. Så må vi se, hvor det bærer hen.

Men, men. Ambitioner har man lov at have, og i Nick Olesens tilfælde bør de være store. Med kampe på både U18- og U20-landsholdene og en fortid i ungdomsrækkerne hos storsatsende EC Salzburg, så har man noget at have sine forhåbninger i:

-Selvfølgelig er mit næste mål at komme til at spille fast i SHL. Det tror jeg på, og når det en gang er gået i opfyldelse, så vil jeg sætte mig et nyt mål. Det kunne være den russiske liga, KHL. Men alle hockeyspilleres drøm er naturligvis at kunne spille i NHL, og den drøm har jeg også, men jeg ved godt, at der er lang vej.

I de fleste erhverv vil man kunne lægge sig en detaljeret plan og så følge den. Sådan forholder det sig ikke, når man som professionel har fundet sig et levebrød ved at spille ishockey. Mange faktorer spiller ind, og den er Nick Olesen helt med på:

-Det er stort set umuligt at lægge planer som ishockeyspiller. Det er præstationerne på isen, der afgør det hele, og det kan gå meget stærkt. Det viser mine to sidste klubskifter jo klart. Men jeg har besluttet mig for, at jeg giver den gas, og så må jeg se, hvor langt det kan bringe mig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...