Jakobs Café & Bar havde fredag 21. august forsøgt, at holde åbent til kl. 02, som myndighederne havde givet lov til.

Men indehaver Jakob Sund måtte erkende, at det var særdeles svært at styre gæsterne, i henhold til de nye retningslinjer for Covid-19, der påbyder afstand og at gæsterne skal sidde ned og dans ikke er tilladt.

Som konsekvens heraf valgte man at lukke kl. 01 og lørdag aften den 22. blev der lukket kl. 24, af hensyn til både personale og gæster.

For indehaver Jakob Sund, har det været et længe ventet ønske, at holde åbent til kl. 02.

- Men det er meget svært at administrere reglerne, som de er nu, fortæller Jakob. Vores gæster kender Jakobs Café i de sene timer som et dansested, hvor der er god stemning for det voksne publikum - og vi kan mærke, at gæsterne virkelig savner at komme ud og danse, hvilket vi godt kan forstå, da vi jo også selv savner den festlige atmosfære ud på aftenen.

Men fortsætter han: - Hvis man som gæst forventer, at kunne komme ind på en café/bar efter midnat uden, at være i tæt kontakt med andre, skal man blive hjemme. Det er vores oplevelse, at jo senere på aftenen, jo højere bliver humøret og stemningen.

- Vi har som tjenere og bartendere ikke en chance for, at håndhæve afstandskravene. Alene dét at sørge for at gæsterne sidder ned, er en umulig opgave. Og hvis man forestiller sig, at måske 30 personer begynder at danse nogenlunde samtidigt, så er det lige så umuligt at få dem til at stoppe igen, forklarer Jakob Sund.

Nogle tænker sikket: Man kan da bare slukke for musikken. - Ja, og det gjorde vi så, siger Jakob Sund. Men det havde ingen effekt - folk begyndte bare at synge og dansede videre! Når vi så oven i dette skal have kontrol ved to indgange (fordi der ikke må komme flere gæster ind efter kl. 23), så er håndteringen af de nye regler så ressourcekrævende, at det ikke er besværet værd.

- I stedet ser vi frem til at kunne åbne på mere normal vis efter midnat, når regeringen tillader dette, slutter Jakob Sund.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...