Det handler om drømmen om alderdommen – og frygten for at nå den, når det danske danseensemble Don Gnu gæster Kappelborg, torsdag 5. marts med forestillingen ”Jagten på det grå guld”.

”Jagten på det Grå Guld er en moderne eventyrfortælling i et ordløst univers, hvor vi følger to ældre mænds indbyrdes rejse mod fortidens tinder og minder. En humoristisk og rørende rejse, der søger at finde ind til hvad, der er kernen i os mennesker”. Sådan lyder det fra folkene i Don Gnu, der flere gange tidligere har gæstet Kappelborg med succes, blandt andet med forestillingen Kvinde, kend dit skab, der fik smilebåndet på overarbejde hos de fremmødte.

For humoristisk selverkendelse er ét af ensemblets kendetegn. Halsbrækkende krumspring, musikalsk poesi og netop humoristisk selverkendelse er således også fundamentet i Jagten på det grå guld – en tragikomiske tvekamp mod den bittersøde alderdom. - I en kamp mod tiden, kaster Don Gnu sig ud i en hæsblæsende akrobatisk jagt efter det grå guld og for at finde det smukke i tidens forfald. For ’Livet er flygtigt’, og de medvirkende mærker det stigende tempo og tidens forfald, der konstant stikker dem begmænd. - For selvom livet har lært de halvgamle lemmer nok så mange forbudte trin, indhenter tyngdekraften dem nu. Hårdt og ubarmhjertigt, så de snubler og mister deres ellers så elegante fodfæste.

”Forestillingen rummer alle de elementer, som vi synes, at en god forestilling skal have. Underholdning, humor, rørende momenter og stof til eftertanke”, lyder det fra kulturhuset, der med et smil samtidig understreger, at forestillingen ikke kun er for ”det grå guld”, men så absolut også er seværdigt for det yngre publikum.

Forestillingen, der har fået flotte anmeldelser, er produceret af Don Gnu i samarbejde med bl.a. Bora Bora - Dans og Visuelt Teater, der bl.a. præsenterer dans og scenekunst fra ind- og udland, og samtidig er et produktionscenter for det lokale dansemiljø i Aarhus, hvor teatret har status som ’Lille Storbyteater’.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...