Arbejdsmarked: Jobmessen inddrager i år hele Arena Nord, så der er plads til 75 stande mod 50 i fjor

Virksomhederne har vind i sejlene og er på udkig efter arbejdskraft.

Nu får de mulighed for at finde den, når Frederikshavn Kommune holder Jobmesse. Tusind ledige er klar. Hvem kommer først?

Fuldtid, deltid, vikarjob, elevplads, sæsonarbejde, projektarbejde. Det er nu muligheden er der - uanset timetal, varighed eller branche. Hvis virksomheden har brug for at ansætte en, to eller flere medarbejdere i 2019, er det om at sikre sig en plads på Jobmessen i Frederikshavn 13. marts, lyder opfordringen.

Ansigt til ansigt

- Vi ved, at der er stor efterspørgsel på flere hænder. Og vi ved, at der er gode chancer for at finde dem på Jobmessen. Når virksomhederne møder de jobsøgende ansigt til ansigt, opstår muligheden for at finde det bedste match. Vi har som samfund et socialt ansvar for at få alle med. Der er ledige, som ikke kan arbejde for fuld kraft på fuld tid. Men de er motiverede og parate til at tage fat. Det gælder om at finde den virksomhed, der har brug for deres kompetencer, så de igen kommer ind på arbejdsmarkedet, siger John Karlsson, formand, Arbejdsmarkedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Udvider til 75 stande i år

På den første Jobmesse i 2018 deltog 50 virksomheder med hver sin stand. Denne gang tages hele Arena Nord i anvendelse. Det betyder, at der bliver bedre plads end sidste år, og samtidig udvides Jobmessen til 75 stande, hvor den enkelte ledige kan få mulighed for at præsentere sig selv og sine kompetencer. Øvelsen går helt enkelt ud på, at flest muligt ”finder sammen”.

Jobcenterets medarbejdere står klar til at afklare så mange spørgsmål på stedet som muligt for at sikre, at hverken virksomheder eller jobsøgende går forgæves:

Ansæt på stedet

- Vi holder Jobmesse, fordi det virker. Sidste år lykkedes det at lave 60 succesfulde match, og vi tror på endnu flere denne gang. Det har en positiv effekt, at virksomhederne får mulighed for at møde den rette kandidat, og de kan se, hvordan vedkommendes kompetencer kan blive en gevinst for virksomheden. Vi hjælper i hverdagen mange virksomheder med at finde de rette kandidater til de ledige jobs. Jobmessen kan noget andet, fordi den er baseret på det fysiske møde mellem virksomhed og jobsøgende. Når en virksomhed og en ledig har fundet hinanden, klarer vi resten, så kan virksomheden kan ansætte deres nye medarbejder på stedet, siger Mette Krog Dalsgaard, jobcenterchef, Frederikshavn Kommune.

En stand til de hurtige

Virksomheder, der har jobåbninger i 2019, kan få en stand på Jobmessen 13. marts 2019 i Arena Nord i Frederikshavn. Det er gratis at deltage, og virksomhederne får en standplads til rådighed, som de kan indrette efter behov. Men det gælder om at være hurtig.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...