Frederikshavn Kirke har inviteret musikere fra flere lande

FREDRERIKSHAVN: Ved koncerten 3. februar klokken 15 kan man høre Monique Thomas & Burich-l´Etienne N.O. Ensemble, der er et internationalt sammensat band, som spiller jazz, gospel og blues med New Orleans-sound.

Ensemblet har lavet to anmelderroste gospel-CD´er med Lillian Boutté, og det er planen, at der skal indspilles en CD med Monique i efteråret 2018.

Monique Thomas – Bordeaux, Frankrig (vocal) er født i Philadelphia i USA, hvor hun under sin opvækst lyttede til jazz, gospel, soul og ”black American music”. Hun begyndte at synge og spille klaver i en ung alder.

For at dygtiggøre sig studerede hun jazz og klassisk musik ved William Paterson University of New Jersey. Under studierne begyndte hun at optræde i klubber i og omkring New York og ved festivaler så som the Redbank Jazz Festival.

I 1998 flyttede Monique til Frankrig, hvor hun begyndte at undervise i jazzsang på Ciam Ecolé de Musiques i Bordeaux. Sideløbende hermed har hun sin egen solokarriere, som har ført hende til de fleste spillesteder og festivaler i Frankrig og optrædener i mange andre europæiske lande.

Monique er inspireret af sangerinder som Sassy, Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Carmen McRae og Shirley Horn.

Thomas l´Etienne - Tyskland (clarinet/alto-&tenorsax) er født i Hamborg, Tyskland i 1956. Familien er af tysk/fransk og russisk oprindelse. Efter at have modtaget undervisning i guitar og balalajka, fik han sin første klarinet som 15 årig.

I slutningen af 70´erne var han flere gange i New Orleans, hvor han spillede sammen med Kid Thomas, Louis Nelson, Jeanett Kimball, Emanuel Sayles m.fl. I 1982 bad Lillian Boutté Thomas om at turnere sammen med hende på en turné i Europa.

Finn Burich - DK (trombone) er født i Haderslev i 1958. Han nåede at præsentere Lillian Boutté i Danmark på en årlig turné hvert år i januar-februar måned fra 1995, og indtil hun måtte indstille sin karriere i 2016 på grund af sygdom. Han har endvidere gennem en årrække turneret med Lillians band i Tyskland, England, Schweiz, Norge.

Med bandet “Finn Burichs New Orleans Jazzband”, som har eksisteret siden 1995, har han besøgt de fleste jazzklubber og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske solister.

Martin Schack - DK (piano)

Martin Schack er uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium i 1999.

Han er en meget efterspurgt pianist, ikke mindst grundet hans suveræne rytmiske timing. Modtog som den første rytmiske musiker komponisten Jacob Gades Legat på et hundrede tusinde kroner i 2000.

Torben Bøtker Bjørnskov - DK (bas)

Født i Skanderborg i 1966. Han er uddannet bassist fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København.

Torben har turneret med Lillian Boutté over det meste af verden, og vandt en international jazzpris som bedste solist i Spanien i 1994.

Espen Laub von Lillienskjold - DK (trommer) Espen Laub von Lillienskjold er født i Herning i 1982.

Uddannet diplommusiker fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus i 2005, solistklasse i 2008.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...