Snydt på målstregen - udvalgsflertal skrotter omfordelingsarbejdet

KOMMUNEN: Nøglen til, hvordan kommunens haller tildeles tilskud, har været diskuteret, lige siden tre kommuner blev til én tilbage i 2007.

Og en ny haltilskudsmodel har stort set været med på alle Kultur- og Fritidsudvalgets møder det seneste halve år.

Således også i onsdags, hvor arbejdet var så langt fremme, at der lå konkret forslag klar til høringsrunde hos de berørte parter. Alle har ventet på denne hal-hamonisering, der siden kommunesammenlægningen for nu snart 12 år siden, endelig så ud til at skulle lykkes.

Oplægget indebar mulighed for omfordeling af tilskudsmidlerne, så eksempelvis Ålbæk Idrætscenter ville gå fra cirka 1,5 millioner kroner i tilskud til lige under en million.

Sæby Fritidscenter ville derimod gå fra små 600.000 til 1,6 million.

Den million ville Sæby Svømmebad miste, mens Østervrå Idræts- og Kulturcenter stod til at gå fra 1,5 til 2 millioner i runde tal.

Tilskuddene til Dybvadhallen, Skagen Kultur- og Fritidscenter samt Skagen Badmintonhal ville være tæt på uændret.

Indstillingen fra forvaltningen var at sende oplægget i høring, men sådan gik det ikke.

Kultur og Fritidsudvalgets flertal har nemlig besluttet helt at stoppe arbejdet med omfordeling og holder dermed fast i de historisk betingede tilskud.

Og det får formanden for Idrætssamvirket, Tommy Thomsen i harnisk.

- Som vi ser det er den tiltrængte reform på området arrogant blevet hældt ned af brættet.

- Det er i den grad spild af tid i forvaltning og hos hallerne, som har brugt mange ressourcer for at fodre sagsbehandlerne med oplysning, som nu åbenbart ender i ingenting, siger Tommy Thomsen.

Idrætssamvirket undrer sig over, at politikerne dermed sætter historiske fordelingstal højere end en ligelig fordeling.

- Kort og godt betyder det, at haller af samme størrelse med samme udlejningsgrad og med samme befolkningsgrundlag får vidt forskellige tilskud, siger Tommy Thomsen.

Et enigt KFU har det første år med succes gennemført en gebyrordning, der stiller alle lige og de har ligeledes fået udarbejdet en ny tilskudsordning, som har ryddet op i alle de gamle misforhold og forbedret 25-års reglen.

- Kronen på værket kunne have været en model der sikrede ens betingelser for at drive idrætsanlæg som andre kommuner for længst har fået indført. Men det er bare blevet ved håbet, siger formanden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...