Vil Skotland stadig løsrive sig. Få svaret på Biblioteket 5. marts

FREDERIKSHAVN: Skotland – hvad nu? Er titlen på et foredrag, tirsdag den 5. marts, kl. 19.30-21.30 på Frederikshavn Bibliotek.

Det er adjunkt Martin Kusk Madsen, som giver en udførlig redegørelse for de forhold, der gør sig gældende i forbindelse med Skotlands ønske om at løsrive sig fra Storbritannien, og hvordan situationen er lige nu.

Siden Skotland i efteråret 2014 stemte nej til at udtræde af Storbritannien efter 307 års tvangsægteskab, har skotsk politik befundet sig i et vakuum.

Et vakuum, hvor det endnu fra de anti-engelske magthavere i det nationalistiske socialdemokrati SNP har været politisk umuligt at forlange en ny folkeafstemning, selvom det hele tiden har udgjort understrømmen i enhver skotsk debat de senere år.

Foredraget ”Skotland - hvad nu?” vil være en udførlig redegørelse for de forhold, der førte frem til skilsmisse-afstemningen i 2014 og hernæst de år, der fulgte for skotterne, hvor SNP til stadighed bevæger Skotland længere og længere væk fra det øvrige Storbritannien politisk.

Slutteligt vil Martin K. Madsen forsøge at sætte det skotske eksempel ind i en international sammenhæng for til slut at rejse spørgsmålet - hvad nu? Er drømmen om selvstændighed lagt død eller kun i dvale?

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...