Fra Vangen i syd til Jerup i nord ligger 22 km vidunderlig østkyst. En perlerække af herlighedsværdier med Frederikshavn Havn som diamanten, der sikrer vækst og velstand.

KOMMUNEN: I januar 2020 vedtog byrådet en Masterplan for fremtidens strande som administrationens primære værktøj for drift, planlægning og udvikling af strandene.

Frederikshavn Erhvervsforening har nu udarbejdet en plan for de 22 kilometer kyststrækning fra Vangen til Jerup, som har særlig interesse for foreningen.

Det overordnede spørgsmål i arbejdet har været hvordan vi gør kysten til et endnu mere attraktivt sted at bo, arbejde, besøge og drive virksomhed? Og hvordan gør vi det med respekt for natur, mennesker, historie og erhvervsliv?

Netop kyststrækningen fra Vangen til Jerup er meget varieret.

Her er erhverv, natur, havne, boliger og meget mere.

Mangfoldigheden er en styrke, da mennesker med forskellige interesser vil kunne finde netop den plet ved vandet, som tiltaler dem.

- For os i Frederikshavn Erhvervsforening er der ingen tvivl om, at arbejdspladser er grundlaget for fremtidig velstand, og at Frederikshavn Havn er dynamoen, der skaber en stor del af disse arbejdspladser.

- Men vi tror også, at Vangen, Frydenstrand, Bratten Strand og alle de andre perler spiller en vigtig rolle, fordi de indeholder herlighedsværdier, som gør at mennesker flytter til Frederikshavn-området.

- Det giver dygtige medarbejdere til virksomhederne og skatteborgere til kommunen, siger Karl-Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening.

Hvem er det så, der skal udvikle kyststrækningen?

Det skal vi alle sammen og helst i et positivt samarbejde.

Derfor indbyder Frederikshavn Erhvervsforening til debat om planen.

Den debat kickstartes 17. juli ved et arrangement ved Krudttårnet for et inviteret publikum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...