Oplev forfatter fortælle om sin pludselige psykiske sygdom

FREDERIKSHAVN: Forfatteren Karen Fastrup skildrer sin pludselige psykiske sygdom med indlæggelse og efterfølgende udskrivning på en så personlig måde, at læserne næsten føler det som om, det var dem selv.

Anmelderne var begejstrede, da forfatter Karen Fastrup i 2018 udgav sin autofiktive roman Hungerhjerte, som beskriver hendes pludselige psykiske sygdom med indlæggelser på psykiatriske afdelinger og kampen ud af diagnosen borderline.

Udgivelsen er samtidig også en kærlighedsfortælling om barnet Karen, der vokser op i en kompliceret højskolefamilie, som er tynget af storebrorens død.

Mange forfatteren kaster sig i disse år over den autofiktive genre, hvor de i en blanding af selvbiografi og roman fortæller deres egen historie. Karen Fastrup gør det med Hungerhjerte bedre end de fleste, konkluderede anmelderne, som fandt romanen hudløst ærlig, hvor du som læser bliver du så berørt af handlingen, at du næsten føler det som om, du er der selv.

Torsdag 2. maj klokken 19.30-21.30 kan du møde forfatteren på Frederikshavn Bibliotek til et foredrag, med udgangspunkt i romanen.

Karen Fastrups roman er endvidere udvalgt til det aktuelle projekt ”Det åbne Værk”, hvor læserne, i et antal udvalgte bøger, bliver opfordret til at skrive deres kommentarer i bogens margien. Frederikshavn Bibliotek er tovholder på projektet, som også omfatter bibliotekerne i Lemvig, Guldborgsund, Gentofte og Svendborg.

De forhåbentlig mange kommenterede bøger indgår senere i begyndelsen af 2020 i en udstilling og endnu et besøg af Karen Fastrup, der vil tage udgangspunkt i de mange kommentarer.

Derudover er Hungerhjerte med i DR’s Romanklub, hvor den læses og omtales i maj måned. I øvrigt er det lidt pudsigt, at roman selv omtaler netop brugen af kommentarer i bøger.

Karen Fastrup har læst litteraturvidenskab og gået på Forfatterskolen. Hun debuterede i 2000 med romanen Brønden og har ud over Hungerhjerte udgivet børnebogen Kampen om Syrakus (sm. m. Niels Lyngsø) samt romanerne Mine syvogtyve sansers elskede, Begravelsen og Udfordringen.

Ved siden af sit forfatterskab arbejder Karen Fastrup som skønlitterær oversætter af blandt mange andre Linn Ullmann, Sally Rooney, Vigdis Hjorth og Strindberg.

Billetter til aftenens foredrag finder du på bibl.frederikshavn.dk under Det sker eller på dit lokale bibliotek.

biblioteket

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...