ÅBENT ATELIER: Maj-Britt Fuglsang Lou inviterer alle interesserede indenfor i atelieret på Drachmannsvej, hvor hun maler kvinder med styrke

Maj-Britt Fuglsang Lou er dybt optaget af det kvindelige. I hende selv og i andre. Girl power kalder hun motiverne mere overordnet, og kvinderne lægger man som besøgende straks mærke til i hendes atelier på Drachmannsvej 22.

- For mig er girl power at tage kvindekraften på sig, forklarer hun og siger:

- Jeg er også optaget af naturfolk, og har stor respekt for, at grønlandske unge markerer ønske om at fastholde deres traditioner ved at tatovere sig i ansigtet, fortæller hun, og viser nogle grønlandske kvindeansigter, som hun har foreviget på brændestykker, hun fandt på en ødegård i Sverige.

Maj-Britt Fuglsang Lou har bestemt sig for at invitere indenfor i hendes atelier, som man kan se fra vejen. Når skiltet er ude ved indkørslen er hun hjemme og klar til at tage imod besøgende. Rundt omkring i rummet, som er en tilbygning til hendes private hjem, hænger der færdige værker, som er til salg. Du kan også følge med, når hun er i gang med et nyt værk.

Hun og hendes mand Olaf Lou købte huset over for fodbolklubbens baner for fem år siden. De har boet fast i Skagen i tre år og flyttede her til fra Bornholm. I Skagen vil de nyde deres otium, og her kan Oluf Lou dyrke sin store interesse som ornitolog. Maj-Britt stammer fra Vendsyssel og hendes far bor stadig i Dronninglund.

Hun har udstillet på en censureret udstilling på Svanekegården på Bornholm, men aldrig tidligere i Skagen. Maleriet kom hun i gang med, da hun tog en kunstterapeutisk uddannelse i 1995 for at bruge den i arbejdet som pædagog.

- Som kunstterapeut bruger jeg maleri og ler i arbejdet med børn, hvor de får et tredje rum til at fortælle om ting, der er svære at tale om, forklarer hun.

Men uddannelsen som kunstterapeut satte også gang i hendes egen trang til at skabe, og den kreative lyst har hun givet videre til sin datter, der er uddannet på en russisk kunstskole. Malerier af datteren kan man også kigge på i atelieret.

Vi taler om et af Maj-Britts store malerier, der forestiller en nøgen kvinde liggende i en fugls vinger.

- Det er inspireret af indianernes tankegang, og på maleriet kan du se en drømmefanger. Maleriet var terapeutisk efter jeg havde været ude for en ubehagelig fjernelse af livmoderen, hvor jeg ikke var bedøvet tilstrækkeligt, forklarer hun og peger på kvindens livmoder, der ser ud til at være næsten i flammer.

Hun beskæftiger sig som sagt kun med kvinder som motiver, og viser en sjov skulptur, der er kommet ud af en birkegren. Den forestiller en skøn langbenet kvinde.

- Jeg så på den gren og tænkte, at den lignede en kvinde og så malede jeg på grenen, siger hun.

I det hele taget fortæller hun gerne om sine tanker omkring de forskellige værker og vil gerne høre gæsternes tolkninger.

Nu håber hun at folk har lyst til at kigge ind, for hun har lagt mærke til, at der kommer mange forbi huset, selvom det ikke er en del af det gamle kendte Skagen, og parret er meget glade for deres hus og beliggenheden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...