18. og 19. august afholdes dagene igen på Knivholt, hvor der vil være et væld af aktiviteter over hele gården

FREDERIKSHAVN: Der afholdes igen i år i forbindelse med høstdagene også foreningernes dag, hvor en stor del af de over 20 foreninger der i dag har til huse på gården, vil fortælle og vise, hvad de kan hver især.

I den anledning er der fri entre og gratis parkering hele weekenden

- Vi vil gerne skabe aktiviteter for alle lige fra børnefamilier til pensionister. For børnene vil der være en skattejagt, og selvfølgelig nogle dyr at kigge på, siger bestyrer Ulrik Bang.

Der er rigtig mange af foreningerne der holder til på gården, som vil vise hvad de laver i dagligdagen. Blandt andet vil Knivholt Bilaug fortælle om aktiviteterne i bigården, og Kreastedet vil vise deres flotte håndværk frem.

Jægerne fortæller om jagt og hvordan man tager jagttegn, og smedene vil have gang i essen, mens trædrejerne udfolder sig i træværkstedet.

I karlekamrene vil "Frederikshavn Møntsamler Forening" være til stede, og her vil man kunne få vurderet sine gamle mønter.

- Igen i år gentager vi succesen med udendørs høstgudstjeneste søndag eftermiddag i haven. Den arrangeres af Bruce fra Flade kirke sammen med organisten Knud Erik Trane, Tina Siel samt Ældresagens sangkor underholder, lyder det.

Høsten og dyrene

I marken arbejder folkene med gamle veterantraktorer på at få høsten i hus. Man kan opleve den gamle selvbinder arbejde, og se kornet blive "tærsket" med det gamle tærskeværk.

Man kan opleve sjældne gamle dyreracer, der traditionen tro findes ved kornmagasinet.

- Kom forbi og få en snak med landmændene, og nyd synet af de gamle racer. Det er helt sikkert et besøg værd.

På gårdspladen vil der være en stor udstilling af veterankøretøjer såsom biler og lastbiler, som har valgt at holde deres træf på gården. Fra Gårdpladsen vil der også være traktorkørsel hvor man kan komme på tur ned til markerne, og man kan møde folkene bag den socialøkonomiske virksomhed Knifholt .

Der vil blive mulighed for at købe brændte mandler, og få en snak med ornitologerne hvor man også kan lave sin egen fuglekasse. I vestre lade ved cafeen kan man nyde en god kop kaffe og kage.

Her vil man også møde "Museet Sognefogedgården" med deres pop-up museum, hvor der også vil blive fortalt lidt om gamle landbrugsmaskiner.

- Frederikshavn Fugleforening vil om søndagen stå med en stand, så kig forbi og få en snak om fugle.

Ved hangaren vil der være mulighed for en rundvisning søndag 19. august 13-14, hvor der i dagens anledning gives lidt rabat på rundvisningen.

- Høst og aktivitetsdagene bliver afviklet for 10. gang, og i denne weekend skulle der gerne være noget for enhver smag i alle aldre, slutter bestyrer Ulrik Bang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...